scheiding slot


“Is dit...?”

“Lees maar.”

Haar ogen gleden over de tekst en ze sloeg haar hand voor haar mond.

“Het is nu officieel, schatje,” zei ik, “Je bent nu weer helemaal van mij.”

“Eindelijk,” zuchtte ze, “Ik ben hier zo blij om, mama. Ik ben zo bang geweest dat het niet goed zou komen en dat ik terug zou moeten naar papa. Als dat was gebeurd was ik weggelopen.”

Ik nam de fles champagne uit de koeler en schonk ons allebei een glas in. Zonder iets te zeggen, klonken we, niet als moeder en dochter, maar als gelijken, soldaten die een veldslag hadden gewonnen. Ontspannen genoten we van de maaltijd, praatten over de tijd die nu achter ons lag en voor het eerst durfde ik over de toekomst te praten. De avond had echter voor mij een verrassing in petto.

“Mama,” zei Christa, “Ik wil even niet over de toekomst praten. Ik wil over nu praten.”

Ze klonk verbazend resoluut en ik keek haar aan. Langzaam stond ze op en liep om de tafel heen. Ze pakte mijn hand en trok me langzaam overeind. Door haar hakken was ze bijna net zo groot als ik en haar blauwe ogen waren ongeveer op gelijke hoogte met de mijne. Ze trok me mee, weg van de tafel en legde haar armen om me heen.

“Dans met me, mama,” fluisterde ze, “Hou me even vast, zodat ik weet, dat het echt is.”

Mijn armen gleden automatisch om haar middel en ze vlijde zich tegen me aan, haar hoofd op mijn schouder. Op de maat van de zachte muziek die ik had opgezet voor bij het eten, dansten we close in het midden van onze kamer. Ik rook haar parfum, bedwelmend, verleidelijk, ik voelde haar warme, soepele lichaam tegen het mijne en ik wist zeker dat ik gestorven was en naar de hemel was gevlogen. Het nummer stopte en Christa hief haar hoofd op.

“We moeten praten, mama,” zei ze, “Ik moet je wat vertellen en deze avond lijkt me daar perfect voor.”

Ze leidde me naar de bank en we gingen naast elkaar zitten. Christa hield nog steeds allebei mijn handen vast en schraapte haar keel.

“Ik moet dit kwijt, mama,” zei ze plotseling en mijn hart ging als een razende te keer.

“Wat is er dan, lieverd?” vroeg ik bezorgd. Christa glimlachte.

“Je hebt het er vaak over, dat je het vreemd vindt, dat ik nooit over jongens praat, nooit vriendjes heb en dat je dan nooit oma wordt?”

Ik knikte. Ik wilde geen oma worden, ik wilde niet dat ze door een jongen werd meegevoerd, maar ik moest de schijn ophouden.

“Ik ben verliefd, mama,” zei Christa simpel, “Ik ben hopeloos verliefd.”

“Maar lieverd,” zei ik, terwijl mijn hart in stukjes in mijn borst lag, “Dat is toch het mooiste dat er is?”

“Mama,” zei Christa, “Ik ben verliefd op een vrouw. Ik ben lesbisch. Jongens doen me helemaal niks.”

De stukjes van mijn hart werden nu vertrapt door spijkerschoenen. Het was al erg genoeg mijn meisje te verliezen aan verliefdheid, maar haar verliezen aan een andere vrouw was ondraaglijk. Ik zag kans mijn gezicht in de plooi te houden, hoewel de tranen achter mijn ogen begonnen te prikken. Dit was mijn grootste nachtmerrie..

“Je weet, dat dat voor mij niets uitmaakt, Christa,” zei ik, “Christina is ook lesbisch.”

Een vreselijke angst schoot door me heen.

“Ben je verliefd op Christina?” vroeg ik en Christa glimlachte.

“Nee, mama,” zei ze, “Christina is te oppervlakkig, te frivool. Maar ik ben wel verliefd op een vrouw die ouder is dan ik. Ze is prachtig, lief, zacht, teder, zorgzaam. Ik hou heel veel van haar.”

In mijn borst stierf mijn hart een pijnlijke dood. Mijn dochter ging me verlaten, ik voelde het. Ik ging haar verliezen aan een ander. Net nu ik haar teruggewonnen had. Mijn wereld stortte langzaam in.

“Ik ben blij voor je liefje,” zei ik wat schor, “En houdt zij net zo veel van jou?”

Haar prachtige blauwe ogen begonnen te stralen.

“Oh ja. Minstens net zoveel.”

“Mag ik haar ontmoeten?” vroeg ik trillend en Christa glimlachte geheimzinnig.

“Ja mama. Ik wil heel graag dat je haar ziet. Kom met me mee naar mijn kamer, dan laat ik je haar zien.”

Willoos liet ik me overeind trekken en aan haar hand trok ze me mee. Tot mijn verbazing was haar kamer helemaal opgeruimd. Overal brandden kleine waxinelichtjes en er hing een vage geur van een exotisch parfum in de lucht. Christa zette me op haar stoel en van de make-up tafel nam ze een afgedekt iets.

“Onder deze doek, mama, zit het portret van de vrouw, van wie ik hou. De vrouw met wie ik mijn leven wil delen.”

Ze stak haar hand uit. Ik pakte het afgedekte voorwerp en hield het vast.

“Kijk goed, mama,” fluisterde Christa, die achter me stond, “Kijk goed naar haar gezicht.”

Haar hand greep de doek beet en trok hem langzaam omhoog. In mijn hand had ik een fotolijst, maar achter het glas zat geen foto. Ik keek recht in een spiegel en zag mijn eigen gezicht.

“Maar..” stamelde ik. Christa legde haar handen op mijn schouders.

“Mama,” fluisterde ze in mijn oor, “Ik ben verliefd op jou. Ik hou van je. Ik wil altijd bij je zijn en blijven.”

Haar lippen gleden over mijn oorlelletje, omlaag naar mijn hals en ze kuste me. Ik sloot mijn ogen. Mijn hoofd was een wervelwind van emoties, mijn lichaam een kookpot van liefde en verlangen.

“Ik ben al jaren verliefd op je, mama,” fluisterde ze verder, “Niet als dochter, maar als meisje. Jullie scheiding was voor mij een hel. Ik was blij dat je van papa af was, maar ik moest toezien, hoe hij je pijn deed. Ik wilde niet bij hem wonen, mama, ik wilde bij jou zijn. Toen de rechter zei, dat hij voor me zou zorgen, heb ik drie dagen lang gehuild. Ik ben expres de dwarse puber gaan spelen als ik bij hem was. Ik hoopte, dat hij genoeg van me zou krijgen.”

Ze draaide de stoel om. Ze zat op de rand van het bed, haar blauwe ogen zwemmend in de tranen. Ik had nog steeds de spiegel vast en wist niet wat ik moest doen. Dit was de ultieme uitkomst van mijn dromen, maar het was op zoveel niveaus fout. Hoe konden wij hieraan toegeven? We waren moeder en dochter, we waren door bloedbanden verbonden. Maar steeds als ik dat wilde zeggen, keek ik naar mijn meisje en dan bleven de woorden steken. Ik kon niet rationeel zijn als ik haar zag. Mijn emoties namen dan de controle over. Christa glimlachte door haar tranen heen.

“Mama, je hoeft niks te zeggen. Ik weet hoe je je voelt. Ik weet wat je voor me voelt. Ik herken verliefdheid als ik het zie.”

Haar blik werd onzeker.

“Je bent verliefd op me, toch?”

Dit was het beslissende moment. Als ik nu nee zei, maakte ik twee mensen ongelukkig, haar en mezelf. Als ik ja zei, opende ik de weg naar een nieuw leven voor ons allebei, maar wel een weg die naar grote ellende kon leiden. Ik legde voorzichtig de spiegel neer en haalde diep adem.

“Christa,” fluisterde ik, “Dit kan niet. Dit mag niet. Ik ben je moeder, jij bent mijn dochter. Ik heb je gedragen, ik heb je gebaard, ik heb je opgevoed. Je bent mijn kind, mijn bijna volwassen kind.”

Ik slikte.

“Maar God helpe me, ik kan niet... Ik kan niet langer leven met een leugen. Ja, lieve schat van me, ik ben stapelverliefd op je. Je bent mijn hele leven, ik droom van je, ik wil elke dag bij je zijn, ik wil je liefhebben, als het kon zou ik met je trouwen, morgen nog.”

We lachten, terwijl de tranen onze make-up vernielden.

“Oh mama,” fluisterde ze, stond op van het bed, knielde voor me en legde haar armen om me heen. Haar gezicht kwam naar me toe en zacht legde ze haar lippen op de mijne. Onze eerste echte kus en hij was zoet als honing, pittig als mexicaanse peper, zacht als een babyhuidje. Hij begon teder en werd langzaam intenser. De hemel ging voor me open, ik voelde me opstijgen, mijn leven was compleet. Ze liet me los en ik ging staan en trok haar overeind. Even stonden we tegenover elkaar. In haar ogen las ik alleen maar liefde, vermengd met verlangen en onweerstaanbaar werden onze monden weer naar elkaar toe getrokken. Het was een kus vol liefde, onderdrukte hartstocht en verbondenheid. We drukten onze lichamen tegen elkaar aan en voelden elkaars rondingen. Mijn libido ontwaakte en ik voelde mijn tepels hard worden door de intense gevoelens die haar kus me gaf. Hoe lang we daar gestaan hebben, weet ik niet.

Christa liet me los en deed een stap terug. Ondanks haar uitgelopen make-up was ze beeldschoon in mijn ogen. Haar handen gleden achter haar rug en ik hoorde de rits van haar jurk. In mijn ogen las ze mijn verlangen, want ze glimlachte, likte haar lippen af en liet de jurk van haar lichaam glijden. Eronder was ze naakt, op een jarretelgordel en haar kousen na. Haar lichaam was in het echt nog mooier en opwindender dan op het filmpje. Haar stevige tienerborsten met de donkerrode tepels, haar platte buikje met haar navel met piercing, haar schaamheuvel met het kleine hartvormige bosje haar en haar lange, slanke benen, verpakt in die schitterende kousen... Het was helemaal perfect. Naakt stapte ze op me toe en kuste me opnieuw. Deze keer voelde ik haar tongetje langs mijn lippen glijden en willoos, in de ban van deze 17-jarige, opende ik mijn lippen voor haar. Haar tongzoen was teder, ervaren, opwindend. Terwijl ze mijn mond verkende en liefkoosde, streken haar handen over mijn lichaam, volgden mijn rondingen, gleden onder mijn jurkje en streelden mijn billen. Haar vingers lieten mijn huid gloeien als kool.

“Hmm,” kreunde ze zacht, “Lekker zacht en warm.”

Ik was nog steeds als versteend en met een giechel pakte ze mijn handen.

“Streel me, mama,” zei ze, “Voel me, verwen me. Ik verlang naar je handen op mijn lijf, op mijn tietjes.”

Ik kwam met een schok uit mijn trance. Langzaam streelde ik haar rug, haar billen, haar schouders en genietend sloot ze haar ogen.

“Oh, hier droom ik al zo lang van,” fluisterde ze, “Jouw warme handen die me liefkozen, die me opwinden. Het mag niet, he mama? Het is i****t, maar als ik ervoor naar de gevangenis moet, zal het elk moment waard zijn.”

Het gevoel van haar huid onder mijn handen wond me vreselijk op. Mijn lichaam begon te reageren. Mijn adem versnelde en voor het eerst nam ik het initiatief en drukte mijn mond op de hare. Onze tweede tongzoen was wilder, heviger, volwassener en ik wilde meer, veel meer. Maar Christa maakte zich los uit mijn armen. Ze duwde mijn armen langs mijn zij en liep om me heen. Achter me staand, voelde ik haar handen op mijn rug. Eén voor één maakte ze de knoopjes van mijn jurk los en kuste elk stukje blootkomende huid, wat me kippenvel bezorgde van genot. Haar warme handen duwden de jurk van mijn schouders, langs mijn armen omlaag. Met een plof gleed hij langs mijn benen op de grond en nu stond ik in mijn lingerie. Christa bukte, liet me uit mijn jurkje stappen en vouwde het netjes over haar stoel.

“Wauw,” fluisterde ze, “Wat ben je mooi. Je bent op en top vrouw, mama. Papa moet gek geweest zijn dat hij jou liet ontkomen.”

Haar ogen gleden over mijn hele lichaam, brandend. Ze gleed weer achter me en drukte haar naakte lichaam tegen mijn rug. Ik voelde haar harde tepels tegen mijn schouderbladen en haar warme mond in mijn hals. Haar handen gleden langs mijn lichaam naar voren, streelden mijn buik en legden zich voorzichtig op mijn beha, op mijn borsten. Haar aanraking, het vervullen van mijn diepste wens, benam me de adem en ik kon alleen maar mijn ogen sluiten en kreunen. Christa duwde me voorzichtig naar voren en ik voelde de rand van haar bed. Ze liet me los en ik kroop op het bed. Christa kroop direct achter me aan. Ik rolde me op mijn rug en legde mijn hoofd op haar kussen. Christa zat op haar knieën naast me, haar ogen brandend van liefde en verlangen. Haar tepels stonden spijkerhard op haar borsten en haar rechterhand streelde, onwillekeurig naar het scheen, zacht over haar schaamlippen. Haar linkerhand begon over mijn lichaam te strelen en overal waar ze me aanraakte was ik gevoelig. Schokjes gingen door me heen, mijn tepels werden nog harder en mijn poesje werd helemaal nat.

“Oh Christa,” kreunde ik, “Dit is zo fout, zo verkeerd, maar ik kan het niet tegenhouden. Je windt me zo op. Ik weet dat het niet mag, maar ik wil niks liever dan met je vrijen. Aah!”

Op dat moment streelde haar hand over mijn slipje en mijn stem dwaalde af naar ongecontroleerd gekreun.

“Je bent nat, mama,” fluisterde ze, “Je slip is helemaal nat. Doe ik dat met je?”

“Dat doe je al tijden met me,” hijgde ik, “Ik kan elke nacht masturberen door aan jou te denken. Ik word nat als je me een nachtzoen geeft, ik word geil als ik je parfum ruik. Ik ben helemaal verdorven, schatje. Ik vrij met Christina om mijn verlangen naar jou te kunnen onderdrukken.”

Christa strekte zich naast me uit. Haar mond gleed over mijn naakte buik, langs mijn beha naar mijn oksels, omhoog naar mijn hals en gezicht. Haar handen wriemelden zich onder me en ik voelde mijn beha loskomen. Ze liet hem naar voren komen en trok hem van mijn borsten af.

“Oooh,” kreunde ze, “Wat een mooie borsten heb je toch, mama. Ik heb al jaren vakantiefoto's van je naast mijn bed liggen en vinger me als ik naar je naakte tieten kijk.”

Ze trok haar hand terug uit haar kruis en haar vinger glinsterde van haar vocht. Ik greep haar hand en trok die natte vinger naar mijn mond. Ik moest haar proeven. Met mijn ogen gesloten stak ik haar vinger in mijn mond en voor het eerst proefde ik haar smaak. Fris, fruitig, geil. Haar mond kroop nu naar mijn borsten en ik voelde haar warme lippen overal. Langzaam kuste ze naar het midden en toen haar mond mijn tepel omvatte, spatte mijn wereld uiteen in mijn eerste volmaakte orgasme in jaren. Ik hijgde, kreunde, gilde en trok Christa's hoofd tegen me aan. Mijn remmen waren nu los, mijn morele kompas was het raam uit. Ik wilde nu sex met deze tiener en dat het mijn dochter was, deed er niet toe. Het wond me zelfs alleen maar meer op. Hijgend liet ik haar los en duwde haar op haar rug. Ik leunde over haar heen en we kusten, lang, diep, wild, geil. Mijn dochter was uit hetzelfde hout gesneden als ik. Ze liet zich helemaal gaan en toonde geen enkele terughoudendheid over het feit dat ze met haar moeder lag te tongen.

“Lik mijn poesje, mama,” hijgde ze opeens, “Asjebieft, lik mijn kutje. Ik wil dat zo graag.”

“Samen,” hijgde ik terug, “Laat onze eerste keer echt samen zijn.”

Ik klom over haar heen, legde mijn benen langs haar hoofd en liet mijn kutje naar haar gezicht zakken.

“Lik je mama,” fluisterde ik, “terwijl je mama haar dochters kutje likt.”

We moesten allebei onze eerste geilheid kwijt. In 69 houding likten, kusten, beten we elkaar naar een spetterend orgasme. Ik hoorde Christa's kreetjes toen ze klaarkwam, haar stem gevuld met liefde en dat bracht me naar nog hogere toppen van extase. En deze keer was er geen leegte na het hoogtepunt. Ik was volmaakt gelukkig toen we uithijgend in elkaars armen lagen.

“Ik hou van je, mama,” zei Christa, “Ik hou vreselijk veel van je en ik ga nooit meer bij je weg.”

“En ik hou van jou, Christa,” zei ik zacht. Zachtjes begonnen we weer te vrijen. Deze keer was het veel tederder, gericht op elkaar, langduriger. Christa wist de plekjes wel te vinden en ze wist me de volgende uren regelmatig naar een schokkend orgasme te brengen. Op haar beurt beleefde ze verschillende kreunende hoogtepunten onder mijn tong, mijn vingers en met haar kleine vibrator, die ze uit haar nachtkastje toverde. Het was de mooiste nacht van mijn leven en hij was het begin van ons leven samen. Voor de buitenwereld veranderde er niets, zelfs voor Christina hielden we onze relatie geheim. We waren gewoon een gescheiden moeder en haar dochter, die samenwoonden. Maar als we alleen thuis waren, veranderde dat. Dan werden we geliefden, vriendinnen, partners. Ze noemde me gewoon bij mijn voornaam en we sliepen samen in mijn grote bed. Enkele keren per week bedreven we de liefde en af en toe waren er momenten, dat we spontaan losgingen in een wilde neukpartij, ergens in huis. Ik kon af en toe niet van haar afblijven en dat was wederzijds.

Hoewel we nu samen waren, betekende dat niet, dat we monogaam waren. Christa had een vurig temperament en bekende, dat ze een af-en-toe-sex verhouding onderhield met haar vriendin Anja en ze wist van mij, dat ik het bed deelde met haar bijna naamgenote Christina. En omdat ik geen volbloed lesbiënne was, gebeurde het heel af en toe, dat ik een one-night stand met een man beleefde. Maar een relatie wilde ik niet meer. Ik had mijn Christa en dat was alle relatie die ik wilde.

Christa toonde, dat ze een volwassen meid was. Ze slaagde het volgende jaar met keurige cijfers voor haar HAVO en koos ervoor door te stromen naar het VWO om naar de universiteit te kunnen en ik was de apetrotse moeder op de avond dat ze ook haar VWO-diploma in ontvangst nam. Ze was nu 18 en legaal volwassen en op een avond hadden we een serieus gesprek over de toekomst. Mijn idee over verhuizen naar Canada was blijven rondzingen in mijn hoofd en ik had wat rondgekeken naar de mogelijkheden, met hulp van Jolanda, en ontdekt, dat er behoefte was aan mensen met mijn vakkennis. Jolanda kon me aan een baan helpen, beloofde ze me en de Universiteit van Vancouver stond prima bekend, dus daar kon Christa een goede opleiding volgen. Op een avond besprak ik dit dus met Christa. Ik maakte duidelijk, dat ik het van haar liet afhangen. Ik kon en wilde niet zonder haar leven, dus als zij in Nederland wilde blijven, bleef ik ook.

“Maar de kansen zijn daar mooier,” besloot ik, “En ik kan er meer verdienen.”

We kropen achter de laptop en ik liet haar foto's zien van Vancouver en Canada, liet haar het baanaanbod zien dat ik gekregen had en we bekeken de site van de Universiteit.

“We kunnen eerst op vakantie gaan,” zei ik, “Er gaan kijken of het je bevalt. We kunnen logeren bij Jolanda, heeft ze gezegd.”

En dat deden we dus. “Toevallig” was Christina weer onze stewardess op onze vlucht en tijdens die vlucht heeft ze me lid gemaakt van de Mile High Club, door me heerlijk stiekem klaar te vingeren in de stewardessenlounge.

“Als je verhuist, ga ik je vreselijk missen,” fluisterde ze met tranen in haar ogen terwijl ik op haar schouder uithijgde.

“Ik jou ook, schatje,” zei ik zacht, “Maar elke keer als je naar Vancouver komt, ben je welkom en maak ik alle tijd voor je vrij.”

“Daar moet ik het dan maar mee doen,” zuchtte ze en hijgde van genot toen mijn vinger onverwacht onder haar rokje en in haar slipje glipte en haar natte spleetje streelde. Ik vond heel snel haar gezwollen klitje en liet mijn vingertop er ruw overheen gaan. Ik wilde haar klaar laten komen, vlug en hevig. Christina kreunde, hijgde, hing aan mijn arm en toen ze schokkend klaarkwam beet ze hard in mijn schouder om haar kreten te smoren.

Onze vakantie in Canada was een groot succes. We logeerden een weekje bij Jolanda en bekeken de stad en het terrein van de universiteit, hadden een gesprek met de \'Dean\' over de mogelijkheden en kosten van een studie en ik had een verkennend gesprek met de kennissen van Jolanda, die een baan te vergeven hadden. Ik had Christa verteld over mijn avonturen met Jolanda en Jolanda en ik hadden twee heerlijke nachten samen. Ik was haar nog steeds dankbaar voor haar zetje, dat me had laten ontwaken voor de liefde van een vrouw.

Canadezen zijn aardige mensen, hun taal is een genot om naar te luisteren en Vancouver is een prachtige stad om te wonen. De tweede week van de vakantie huurden we een camper en bekeken de omgeving. Bij Jolanda thuis konden we niet samen vrijen, dus de eerste nacht in de camper haalden we de schade in en de rest van de week vreeën we loom elke nacht terwijl we overdag de indrukken van het landschap verwerkten. Ik wist wat ik wilde, ik was al sinds de eerste trip verliefd op het land, maar ik wilde Christa haar eigen beslissing laten nemen. We gingen terug naar huis en op een nacht, na een heerlijke vrijpartij, een paar weken later, zei Christa ineens:

“Laten we het doen.”

“We hebben het net gedaan,” hijgde ik overdreven en ze gaf me een por. Ze lag heerlijk in mijn arm tegen me aan, haar hoofd op mijn schouder, haar vingertop cirkelend rond mijn nog steeds harde tepels. Ze joeg huiveringen door me heen.

“Ik bedoel, naar Canada gaan, Anita,” zei ze serieus, “Ik heb er lang over nagedacht en ik vind het vreselijk eng, maar het trekt me wel. Het is een grote kans en voor ons allebei een nieuwe start.”

“Je vader gaat het niet leuk vinden,” waarschuwde ik en ze maakte een onsmakelijk geluid.

“See if I care,” zei ze luchtig, richtte zich op en sloot haar mond om mijn tepel. Haar hand vond mijn poesje, nat en heet, en zacht wreef ze erover, gebruikte de sappen om haar vinger vochtig te maken en gleed met die natte vinger snel over mijn gevoelige klitje. Ze wist dat ik na een goede vrijpartij nog een tijdje supergevoelig was en vond het af en toe leuk om me dan nog een paar na-orgasmes te bezorgen. Haar vinger, samen met het idee, dat ik met haar een nieuw leven samen kon gaan beginnen, resulteerden binnen de kortste keren in een kort, fel orgasme en ik trok haar stevig tegen me aan.

“Weet je het zeker, schatje?”

“ja, mama,” zei ze, “Ik weet het heel zeker.”

En dus zetten we alles in beweging, vroegen visa en andere paperassen aan, verkochten het appartement, gaven een afscheidsfeestje en op Christa\'s 19e verjaardag stapten we in de Boeing die ons naar ons nieuwe leven zou brengen. Onze meubelen en andere spullen waren al in een container op weg naar Vancouver en het huis dat we daar gehuurd hadden. Christina had weer kans gezien zichzelf aan boord te wurmen en ze verwendde ons onderweg met hapjes, champagne en kussen (als niemand keek). In Vancouver nam ze huilend afscheid, maar we beloofden contact te houden en ik verzekerde haar dat ze altijd welkom was in ons huis.

En inmiddels wonen we drie jaar hier in Vancouver en we genieten van elke dag. Christa maakt goede vorderingen met haar studie en zal volgend jaar afstuderen en ik heb het prima naar mijn zin in mijn (goedbetaalde) baan. We wonen inmiddels in ons eigen huisje in een buitenwijk en iedereen accepteert ons als een lesbisch koppel. Niemand weet dat we eigenlijk moeder en dochter zijn, behalve Jolanda, die we uiteindelijk ons geheim verteld hebben. Ze moest even slikken, maar heeft het geaccepteerd toen ze zag hoe gelukkig we er allebei mee zijn. Christa heeft een grote vriendenkring opgebouwd via haar studie en hobby\'s, maar ze taalt niet naar een relatie met anderen. Iedereen weet dat ze lesbisch is en dat ze een \'vriendin\' heeft. En als Christina een vlucht naar Vancouver heeft en overblijft, slaapt ze bij ons en Christa slaapt dan bij een vriendin, zodat mijn stewardess en ik onze passie voor elkaar kunnen uitleven. Mijn liefde bezit ze echter niet. Die is voor mijn vriendin, die ook mijn dochter is. We weten allebei dat onze relatie verboden is, taboe zelfs, maar we zijn gelukkiger met elkaar dan we ooit hadden kunnen denken. Wie weet wat de toekomst voor ons nog in petto heeft...

Mijn naam is Christina. Ik ben 28 jaar, single, blond en werk als stewardess voor één van de grotere luchtvaartmaatschappijen ter wereld. Ik ben ook bi-sexueel, met een sterke neiging naar de vrouwenliefde, hoewel ik af en toe op een sl**p-over een leuke piloot of passagier zeker mijn bedje niet uitschop. Toch doe ik dat de laatste jaren veel minder en dat komt door Anita. Het voelt als vreemdgaan als ik wakker word naast een vreemde man, zelfs als dat wakker worden gepaard gaat met het tevreden gevoel van een lichaam dat lekkere sex heeft gehad.

Ik ontmoette Anita een jaar of vijf geleden op een vlucht van Vancouver naar Amsterdam. Ze viel me eerst niet op. Gewoon een zakenvrouw op reis, dacht ik en schonk haar geen tweede blik. Tot halverwege de vlucht. Ik begon een rare kriebel in mijn nek te voelen als ik door het gangpad liep, alsof een paar ogen zich aan mijn huid vastzogen en me niet meer loslieten. Het duurde even, voordat ik de bron had gevonden, maar het bleek die brunette met de blauwe ogen te zijn en ik begon wat meer aandacht aan haar te besteden, naar ik dacht onopvallend, maar blijkbaar niet onopvallend genoeg. Ze begon plots licht met me te flirten, onhandig, maar wel aandoenlijk.

'Een glaasje moed teveel ingedronken en haar remmingen vallen een beetje weg,' dacht ik, maar ik moet bekennen, dat ze me wel iets deed. Ze was al wat ouder dan ik, ik schatte haar tegen de 40, maar ze straalde iets uit en helemaal tegen mijn gewoonte in, ging ik in op haar geflirt. Wie de verhalen van Anita zelf heeft gelezen, weet hoe dit geflirt afgelopen is, namelijk met een middag stomende sex in mijn appartement en een los-vaste relatie. En ik was gelukkig.

Tot ze me vertelde, dat ze ging emigreren. Samen met haar dochter vertrok ze naar Canada om daar een nieuw leven op te bouwen. Iets met een nieuwe baan, maar ik had het idee, dat er meer speelde. Net als ik het idee had, hoewel ik het probeerde te verdringen, dat er meer tussen haar en haar dochter was, dan betamelijk of geaccepteerd was. Ik heb gehuild om haar vertrek, ik heb gehuild bij haar vertrek en na haar vertrek heb ik gehuild, maar gelukkig ben ik als stewardess regelmatig in staat om naar Vancouver te vliegen, dus ik ben haar blijven zien.

Een jaar geleden is de reeks gebeurtenissen begonnen, die zouden leiden tot dit verhaal. Anita en ik hadden al maanden eerder afgesproken, dat ik de Kerst bij haar en Christa (haar dochter) zou doorbrengen en ik keek daar erg naar uit. Ik ben een happy single, maar de Kerst is toch een moeilijke tijd voor me en elk jaar bij je moeder zitten is ook niet de manier. Bovendien ben ik een vreselijke romantica en leek me een witte Kerst in Canada met een leuke vrouw het toppunt van geluk. Dat was het ook, maar het liep toch een beetje anders dan ik me had voorgesteld.

Ik arriveerde in Vancouver op 22 december. De weken ervoor hadden Anita en ik uitgebreid gemaild en getelefoneerd, dus ik wist al, dat de stad dik in de sneeuw zat en ik werd niet teleurgesteld. Een moderne stad in sneeuw is misschien niet echt Dickensiaans, maar ik word er toch altijd warm van binnen van, hoe koud ik er van buiten ook van word. Zoals altijd zou Anita me ophalen van het vliegveld, dus ik haastte me om na de vlucht zo snel mogelijk alle administratieve en andere zaken af te handelen, me te verkleden in iets warmers dan mijn blauwe uniformpje en naar de uitgang te rennen. Ik wist dat Anita wachten niet erg vond, maar het was niet nodig om dat wachten langer te laten duren dan nodig.

Ik vond haar in haar favoriete koffietentje in de grote hal. Ze had me nog niet gezien, dus ik kon even naar haar kijken zoals ze daar zat en een gevoel van warmte stroomde door me heen. Ze was bijna 14 jaar ouder dan ik, maar we konden bijna zusjes zijn, zo goed zag ze er nog uit. Ze droeg een gebreide trui met wintermotief, een warme broek en snowboots en zelfs daarin zag ze er sexy uit. Ze las in een tijdschrift en ik smolt nog een beetje meer bij het zien van haar profiel. Toen keek ze op.

Anita heeft de mooiste blauwe ogen en haar huid is altijd een beetje gekleurd, waardoor die ogen nog meer opvallen. En als die ogen stralen... Ze zag me staan en dat is precies wat er gebeurde. Haar ogen begonnen te stralen en ik wilde niets liever dan dat dat moment eeuwig laten duren. Anita stond op en ik liep naar haar toe en we vielen elkaar in de armen. Ik had haar al een paar maanden niet gezien en het gevoel van haar warme lichaam tegen me aan voelde zo goed. We hoefden niets te zeggen, onze omhelzing zei genoeg en ik weet zeker, dat er een paar Canadezen met opgetrokken wenkbrauwen hebben zitten kijken naar dit openlijke vertoon van genegenheid tussen twee vrouwen.

“Welkom, lieverd,” zei Anita tenslotte, “Ik heb je gemist.”

“Ik jou ook,” zei ik en we wisten allebei wat we bedoelden. Ik wist ook, dat Anita op een bepaalde manier zeker van me hield, maar dat ze zich nooit aan me wilde binden. Dat had ze in het begin van onze relatie ook gezegd. Ik kon haar niet claimen als 'mijn vriendin' en ik wist, dat ze af en toe het bed deelde met andere vrouwen, maar ook met mannen. Toch had ik het idee, dat er meer achter zat. Het was alsof er een klein deel van haar leven voor me verborgen bleef en in dat kleine deel zat die ene speciale persoon, die Anita's hart wel volkomen bezat.

In haar grote 4x4 reden we naar hun huis, in de buitenwijk van Vancouver. Anita had in Canada een hele goede baan gekregen en zij en Christa woonden in een leuk vrijstaand huis. Christa studeerde aan de universiteit en zou volgend jaar afstuderen. Ze woonde bij haar moeder en reed elke dag met haar Golfje naar de uni. Christa was een knappe meid, die de looks van haar moeder had geërfd, met lange benen, een heerlijk kontje en een stel mooie borsten. Ik wist dat ze ook minstens bi was, hoewel ik vermoedde dat ze volledig lesbisch was, maar ik had nog nooit iets bij haar geprobeerd. We konden goed met elkaar overweg gelukkig en ze scheen mijn verhouding met haar moeder als volkomen normaal te accepteren. Ze had veel vrienden en vriendinnen dus de meeste tijd was ze sowieso niet thuis als ik er was.

Anita's huis was volledig in Kerstsfeer. Ze had zich prima aangepast aan het leven in Canada en ieder jaar werd haar huis net als dat van haar buren versierd met lampjes en verlichte Kerstmannen en rendieren. Meestal kwam ik wat eerder in december en hielp haar dan met het versieren, maar dit jaar kon ik voor het eerst mijn vrije dagen zo plannen, dat ik de Kerst zelf bij haar kon doorbrengen.

“Welkom,” zei Anita, toen ze de voordeur openmaakte, “Nu is het echt Kerst voor me.”

De warmte straalde me tegemoet. Anita heeft op dat gebied een feilloze smaak. De buitenkant van haar huis mag dan zo in de rest van de straat passen, van binnen blijft het een Nederlands huis, met smaakvol geplaatste lampjes, kaarsen en een Kerstboom met duidelijk Nederlandse ornamenten. Het vuur in de open haard knetterde en het huis rook naar warme chocolademelk, een geur die ik met genoegen opsnoof.

“Ga lekker zitten,” zei Anita, terwijl we onze jassen uittrokken, “Je ziet eruit of je best een beker chocolademelk zou lusten.”

Ik liep de gezellige woonkamer in en keek om me heen. Het was als een soort thuiskomst en met een zucht van welbehagen zakte ik neer in de grote hoekbank. Ik keek de kamer rond en zag overal herinneringen aan Nederland en aan Anita's familie. Fotolijstjes, ansichtkaarten, kleine prulletjes, uit alles bleek dat de dames in dit huis niet van plan waren hun wortels helemaal te vergeten.

“Chocomel.”

Ik keek op en zag Christa voor me staan met een dampende mok. Zoals altijd viel het me op, wat een mooi meisje ze eigenlijk was.

“Dank je wel, meisje,” zei ik en pakte de mok aan, zette hem neer en stond op om haar even te omhelzen. Samen ploften we op de bank en slurpten chocomel terwijl ik haar uitvroeg over haar studentenleven, studie en haar andere activiteiten. Anita was in de keuken bezig en een half uurtje later zaten we aan tafel. We hadden veel verhalen in te halen, dus er werd tot laat in de avond gebabbeld, geroddeld, gegiecheld en gelachen. Om half elf ging Christa naar bed en waren Anita en ik eindelijk alleen. Als vanzelf gleden we van de bank en kwamen voor de open haard te zitten, dicht tegen elkaar.

Veel werd er niet meer gezegd. We genoten van de warmte van het langzaam dovende vuur, onze handen in elkaar en uiteindelijk vonden onze monden elkaar in de eerste echte lange kus van mijn verblijf hier. Hij was lang, teder en tegelijk opwindend.

“God, wat heb ik dat gemist,” hijgde ik, toen we loslieten en Anita glimlachte en kuste mijn neus. Gracieus kwam ze overeind en hield haar hand naar me uit.

“Kom,” zei ze zacht, “We gaan naar bed.”

“Ik dacht dat je het nooit zou vragen,” fluisterde ik en hand in hand liepen we de trap op naar de grote slaapkamer en het dubbele bed. Zoals altijd was de eerste keer na elkaar een tijd niet gezien te hebben vreseijk intens en liet de vrijpartij ons achter, badend in het zweet, met onze haren door de war, de make-up volkomen uitgelopen en kledingstukken verspreid door de hele kamer. Maar ook met een diep gevoel van bevrediging en een heerlijke nachtrust, na een zalig bad en het verschonen van het bed.

Anita had een paar dagen vrij voor Kerstmis, dus de volgende dagen waren we veel samen op pad. We winkelden voor het Kerstdiner, hielden sneeuwbalgevechten in de achtertuin, lagen languit voor de open haard, vreeën de stukken van de hemel als we daar zin in hadden en ik merkte weer, hoe fijn ik me bij haar voelde.

Op Kerstavond zaten we als trio rond de haard, pakten geschenken uit en dronken advocaat, zoals echte Canadezen ook doen en ik voelde me helemaal opgenomen in de warmte van een gezin.

De volgende dag was Kerstmis. Heel toepasselijk werden we wakker temidden van een enorme sneeuwbui, die een verse laag witte sneeuw over de stad legde en deze Kerstmis extra speciaal maakte. We bleven die dag thuis, keken naar de Kerstfilms op TV en genoten eigenlijk van het samenzijn. In de middag maakten we samen de Kerstmaaltijd klaar en rond vijf uur zaten we gedrieën in onze sjieke jurken aan tafel om te genieten van de maaltijd. We dronken er een lekkere wijn bij en praatten serieus over het jaar dat bijna voorbij was en het jaar dat eraan kwam.

“Ja, volgend jaar,” zei Anita en keek even naar Christa, “Daar wil ik eigenlijk met je over praten.”

Verbaasd keek ik haar aan. Wat had ze met mij te bespreken over het komende jaar? Anita veegde haar mond af en legde haar servet neer. Ze leek nerveus.

“Christina,” zei ze toen, “Je weet dat ik op een bepaalde manier van je hou. Maar je weet ook, dat ik me nooit aan jou heb willen hechten als DE vriendin. Ik wil je vertellen, waarom niet. Maar als ik dat doe, moet ik je ook iets anders vertellen en dat zal je misschien schokken.”

Ik snapte er weinig van.

“Het begon allemaal vijf jaar geleden,” begon Anita en toen vertelde ze me haar verhaal. Hoe ze in Canada was geweest en daar was verleid door haar oude schoolvriendin. Op de terugweg van die reis had ze mij ontmoet, maar tussen dat moment en het moment dat we in mijn bed belandden, had ze ontdekt, dat Christa een lesbische relatie had met haar vriendin, maar ook dat Christa bepaalde gevoelens had voor haar moeder.

“Maar dat hebben toch heel veel kinderen,” zei ik, “Jongetjes willen ook met hun moeder trouwen.”

Anita glimlachte.

“Ja, maar er zijn weinig jongetjes die dat ook doen,” zei ze, “Laat me mijn verhaal afmaken, asjeblieft. Ik weet niet of ik nog een keer de moed kan verzamelen om het aan jou te vertellen.”

Ze haalde diep adem en vertelde over haar worsteling met haar gevoelens.

“Ik ontdekte,” zei ze, “Dat ik verliefd was op mijn dochter. Ik heb daar heel lang tegen gevochten.”

Maar dat gevecht had ze verloren, ook omdat Christa het initiatief had genomen en aan Anita haar gevoelens had opgebiecht. Op dat moment wist ik niet meer, waar ik aan toe was. Anita nam een grote slok wijn.

“Oké, lang verhaal kort, dan maar. Die avond heb ik met Christa gevreeën en daar zijn we tot op de dag van vandaag mee doorgegaan.”

Ik voelde dat mijn mond openhing, terwijl ik van de een naar de ander keek.

“Dus jullie...,” stamelde ik, toen ik mezelf weer bij elkaar geraapt had en Anita knikte. Ik keek naar Christa en die keek open en rechtuit terug.

“Maar dat is...”

“i****t,” zei Christa. Het was het eerste wat ze zei sinds haar moeder was begonnen te praten, “Dat klopt.”

Ik voelde me, alsof ik een dreun met een baksteen had gekregen. De kamer leek ineens vreselijk warm en ik nam een grote slok wijn. Het hielp niet. Anita's hand greep plots de mijne.

“Chris... Het verandert niets aan mijn gevoelens voor jou. Als ik Christa niet had, zou ik dolgelukkig zijn om met jou een leven op te bouwen. Maar Christa is er nu eenmaal. Ik kan het niet helpen, hoe ik me voel.”

“Ik moet dit even verwerken,” zei ik, duizelend, “Excuseer me even.”

Ik schoof mijn stoel naar achteren en stond op. In de hal pikte ik mijn jas op en via de keuken stapte ik het achterplaatsje op. Dat was gelukkig geveegd, anders had ik met mijn pumps toch een probleem gehad. De lucht was helder, het sneeuwde niet meer en de sterren pinkten omlaag. Hoe vaak had ik die sterren niet gezien vanuit het raam van een vliegtuig? En plotseling leken ze anders.

Achter me hoorde ik de deur opengaan, maar ik keek niet om.

“Chris?”

Het was Christa's stem. Ze raakte me niet aan, maar bleef vlak achter me staan.

“Veroordeel ons niet, Chris. We weten dat het niet hoort. Het is fout. Maar het is nu eenmaal hoe we zijn en wat we zijn geworden.”

Haar handen pakten mijn schouders en ze draaide me om.

“Anita houdt van je, Chris,” zei ze ernstig en haar blauwe ogen, diezelfde blauwe ogen als Anita, boorden zich in de mijne, “Maar ze houdt ook van mij en zij heeft de keuze gemaakt om meer van mij te houden dan van jou. Daar kan ik niks aan doen en daar kan zij zelf niks aan doen. Het hoeft verder niets te veranderen tussen jullie.”

Ze glimlachte.

“We hebben het er al maanden over. Hoe moeten we dit aan Christina vertellen? We hebben een speciale reden om het aan je te willen vertellen, maar daarvoor is het nodig, dat je het accepteert.”

Ik voelde me langzaam knikken.

“Ik weet het,” zei ik, “Maar het is nogal een schok.”

Christa keek me aan.

“Dat snap ik. Dat snapt Anita ook. Maar asjeblieft, lieve Christina, open je hart en je hoofd voor het feit. Anita houdt meer van je dan ze zelf beseft en dan jij beseft. Ze heeft je steun nodig, ze heeft jou nodig. Ga naar haar toe, asjeblieft. Open dat grote hart van je voor mijn lieve moeder, mijn lieve vriendin.”

Toen deed ze iets wat ze nog niet eerder had gedaan. Ze leunde naar me toe en ik voelde haar lippen op de mijne. Ze smaakte heerlijk zoet, met een hintje wijn en ze kuste lekker. Ik voelde mezelf smelten.

“Ik hou ook van jullie,” zei ik, “Ik wil dat Anita gelukkig is en als dat met jou is, so be it.”

Ik kuste haar een laatste keer, haalde nog eens diep adem en opende de keukendeur. Ik hing mijn jas weer op en liep de kamer binnen. Anita zat nog steeds aan tafel, haar hoofd in haar handen. Zacht ging ik tegenover haar zitten en pakte haar handen. Ze keek op, haar ogen groot en nat. Ik tilde haar handen naar mijn gezicht en kuste ze.

“Ik hou van je, schatje,” zei ik zacht, “Ik ben blij dat jullie gelukkig zijn samen.”

De dam brak en ze barstte in snikken uit. Vlug liep ik om de tafel heen, knielde naast haar stoel en nam haar in mijn armen. Ze snikte, lange diepe uithalen, in mijn hals en haar handen groeven zich in mijn rug, wanhopig opzoek naar steun. Tussen de snikken door brabbelde ze van alles, maar ik verstond er geen woord van. Eindelijk bedaarde Anita en voorzichtig liet ik haar los. Haar gezicht was rood, gezwollen en haar ogen waren een troep van uitgelopen mascara. Heftige nasnikken trokken door haar lichaam terwijl ze vocht om zichzelf weer onder controle te krijgen.

“Sorry,” mompelde ze en ik glimlachte.

“Ik denk dat er een kleine rechtvaardiging was voor die uitbarsting.”

Door haar laatste tranen heen moest ze lachen.

“Best wel,” hijgde ze en we omhelsden elkaar.

“Kom,” zei ik toen, “We moeten praten.”

Anita knikte en samen gingen we op de bank zitten. Anita's hand zocht en vond de mijne. Toen keek ze me aan.

“Het verandert niks tussen ons,” zei ze, “Toch?”

Ik keek haar aan en besefte plots, hoeveel ze voor me betekende. Dat wilde ik niet kwijt. Wat deed het ertoe, dat ze een relatie had met haar dochter? Op haar manier hield ze van mij en ze had me de afgelopen jaren meerdere malen bewezen dat haar hart groot genoeg was voor haar dochter en voor mij.

“Niks,” zei ik ferm, “Ik blijf van je houden. Waarom heb je het niet eerder verteld?”

“Ik kon het niet,” zei Anita zacht, “Ik was zo vreselijk bang voor je reactie en dat ik je zou kwijtraken.”

“Maar...”

“Waarom vertel ik het dan nu?”

Anita glimlachte, nog wat beverig en ik knikte.

“Oh God, daar ga ik weer,” mompelde ze, “Tijd voor de tweede tijdbom.”

Ze haalde diep adem.

“Volgend jaar studeert Christa af,” zei ze, “En eigenlijk...”

Ze slikte.

“Eigenlijk...”

Ze kreeg het er niet uit. Hulpeloos keek ze rond. En plots daagde het me. Ik wist wat ze me wilde vertellen.

“Eigenlijk,” zei ik zacht, “Willen jullie dan trouwen.”

Nu was het Anita's beurt om haar mond te laten openvallen.

“Hoe...?”

“Anita,” zei ik geduldig, “Ik ben wel blond, maar niet dom. Je vertelt me dit niet vanavond omdat je vindt dat ik het moet weten. Je vertelt het om me voor te bereiden op de volgende stap.”

Ze had het fatsoen om te blozen.

“Ik heb nooit gedacht dat je dom bent,” zei ze fel, “Maar je hebt gelijk. Ik wil trouwen met Christa.”

“Maar hoe gaan jullie dat regelen?” vroeg ik, “Met geboorte-akten en zo?”

Ze keek wat afwezig.

“Dat vertel ik je liever niet,” zei ze zacht, “Het is allemaal nogal illegaal gegaan en als jij het weet zou je verplicht zijn om er iets mee te doen.”

“Waarom zou ik dat doen?” vroeg ik gekwetst en ze haalde haar schouders op.

“Misschien niet nu, lieverd,” zei ze, “Maar wat als we ooit ruzie krijgen? Of als je geweten in opstand komt?”

Ze wilde het me niet vertellen, hoe ik ook aandrong en uiteindelijk moest ik dat accepteren.

“Goed,” zei ik, “En nu? Wanneer is de bruiloft? Ik moet natuurlijk wel vrij regelen en zo.”

Anita keek me aan.

“Wil.. wil je dan mijn getuige zijn?” vroeg ze bedeesd, “Ik wil je er graag bij hebben.”

Ik voelde een golf van liefde door me heen stromen. Zonder aarzelen omhelsde ik haar.

“Natuurlijk wil ik dat. Ik zal alles doen wat een getuige moet doen.”

Die nacht sliepen we in elkaars armen na een waanzinnige vrijpartij, die beter was dan vele ervoor. Anita liet zich volledig gaan en voor het eerst voelde ik ook dat ze zich volledig aan me gaf.

De maanden die erop volgden heb ik veel met mezelf geworsteld. Het ene moment was ik helemaal in de wolken, het volgende moment vond ik dat het niet kon, dat het waanzin was, een moeder die met haar dochter trouwde en het duurde lang voordat ik eindelijk definitief die kant van mezelf tot zwijgen kon brengen.

En toen kwam Marijke in mijn leven. Nou ja, dat gebeurde eigenlijk al op de vlucht naar huis. Ik was ingeroosterd op een vlucht New York – Amsterdam, dus op 28 december nam ik afscheid van Anita en Christa, met meer moeite dan anders, en stapte op een vliegtuig naar New York.

De vlucht van New York naar huis was half vol. Ik had dienst in de Business Class en de lange vrouw met de zwarte haren viel me direct op. Ze was mooi en ze had stijl. Haar kleding zag er duur uit, haar make-up was perfect en haar bagage zag er duur uit. Het grootste deel van de vlucht sliep ze, maar ongeveer twee uur voor de landing zag ik dat ze wakker was, dus bracht ik haar een drankje en ze bedankte me met een flitsende glimlach.

Toen het 'gordel vastmaken' lampje aanging en ik de passagiers langsliep om hun gordel te checken, zag ik dat ze dromerig voor zich uit zat te kijken. Even bleef ik staan en bekeek dat beeld. Ze was mooi, ze was succesvol en ze was duidelijk verliefd. Het was bijna ontroerend, vond ik en raakte voorzichtig haar schouder aan. Ze schrok op en ik vroeg haar haar gordel vast te maken.

“Lang weggeweest?” vroeg ik langs mijn neus weg, terwijl ze met de clip worstelde.

“Twee weken,” zei ze en ik knipoogde en wenste haar veel plezier bij thuiskomst. Ze bloosde en ik liep verder, maar voelde haar ogen in mijn rug. Het kriebelde, maar het kriebelde wel lekker, eigenlijk. Ik was ijdel genoeg om het fijn te vinden zo bekeken te worden door een prachtige vrouw.

We landden en even was het hectisch toen iedereen tegelijk wilde uitstappen. Alleen de mooie vrouw bleef zitten. Duidelijk een ervaren reizigster, bedacht ik, wachtend tot de grootste chaos voorbij is. Ik zag haar opstaan en naar haar handbagage reiken in het compartiment boven de stoelen. Zacht liep ik naar haar toe, me niet eens bewust dat ik het deed en toen ik vlak bij haar was, zag ik haar haar evenwicht verliezen. Automatisch strekte ik mijn armen en kon haar nog net grijpen. Mijn aanraking veroorzaakte een gilletje.

“Net op tijd,” zei ik, “Ik kan u niet bont en blauw naar uw geliefde laten gaan.”

Ze stamelde wat en ik lachte.

“Gewoon service van de blauwe zwanen, mevrouw,” zei ik. Ik voelde de warmte van haar lichaam door haar kleding heen. Toen liet ik haar los, reikte langs haar heen en pakte haar tas uit de ruimte boven de stoelen. Even raakten haar vingers de mijne en het leek even of er iets knetterde.

“Dank je wel,” zei ze, een beetje ademloos en ze deed haar tas open en haalde er een visitekaartje uit.

“Ik ben styliste,” zei ze, “Als je ooit advies nodig hebt voor je kleren voor iets speciaals, bel me. Mijn vingers jeuken om jou eens aan te kleden, want je bent beeldschoon.”

Ik pakte het kaartje aan en keek haar aan.

“Echt?” vroeg ik ademloos en ze knikte.

“Wauw,” zei ik en voelde mezelf blozen. Ik liet het kaartje in de borstzak van mijn jasje glijden en glimlachte.

“Heel erg bedankt,” zei ik en met een laatste blik op haar mooie gezicht liep ik verder. Nog één keer keek ik over mijn schouder en zwaaide naar haar. Even later zag ik haar door de slurf het vliegveld oplopen en vroeg me af, wie de gelukkige man (of vrouw) was, die haar die avond in zijn of haar bedje zou vinden. Ik trok haar kaartje uit mijn zak en bekeek het. Ik herkende de naam direct. Bij veel TV-programma's stond haar naam bij de styling. Ik zag nu dat de M. voor Marijke stond. Dromerig keek ik in de richting waarin ze verdwenen was. Marijke. Ik borg het kaartje zorgvuldig op.

Dus toen ik eindelijk mijn geweten tot zwijgen had gebracht over het huwelijk van Anita en Christa en het tijd werd om mijn taken als getuige serieus op te pakken, kwam ik natuurlijk ook terecht bij het hoofdstuk 'kleding'. Nu ik had besloten, dit tot het eind te steunen, wilde ik ook alle remmen losgooien. Het was voor Anita, en voor Anita was niks goed genoeg. Ik moest er op mijn best uitzien. Dagenlang heb ik in de stad gelopen, zoekend. Catalogi heb ik doorgeploegd, ik heb mezelf laten inroosteren op een vlucht naar Milaan om daar te gaan zoeken, maar het was het steeds net niet. Ik werd er wanhopig van.

Maar op een zondag keerde het tij. Ik zat een beetje nietsziend te zappen, tot ik in de aftiteling van een of andere show viel. Styling: M. Verploegen, zei de tekst en ik liet de afstandsbediening uit mijn handen vallen en rende naar de gang, waar mijn tasje lag. Ik keerde het om op de haltafel en helemaal onderop vond ik het kaartje. Ik heb drie dagen naar dat kaartje zitten staren, moed verzamelend, voordat ik het nummer belde.

Ze wist direct wie ik was. Daar viel ik even stil van. Ze moest elke dag mooie mensen tegenkomen, maar zodra ik haar had gezegd, dat ik de stewardess was, kon ze me bijna letterlijk beschrijven, tot de sproetjes op mijn neus toe. Ik legde uit, waarvoor ik belde en ze maakte direct tijd voor me vrij, zodat ik de volgende zaterdag al bij haar op haar atelier zat. Ze was nog net zo mooi en misschien wel mooier. Ze straalde uit, dat ze verliefd was en haar ogen lichtten op, zodra ze over haar geliefde kon praten. Het raakte me net zo hard als de eerste keer.

“Weet je,” zei ze op een gegeven moment, terwijl ze bezig was door haar rekken met jurken te zoeken, “Elke dag modellen of actrices kleden lijkt heel leuk, maar eigenlijk is het een ramp. Ze willen allemaal slank zijn en blijven, ze zijn allemaal dezelfde maat. De enige uitdaging is nog, om met iets origineels te komen, dat niet al honderd keer gedragen is door actrices in andere landen.”

Haar ogen gleden over me heen.

“Jij bent een uitdaging,” zei ze, “Lekker gevuld, niet van die uitermate perfecte verhoudingen en toch zo mooi. Ik zou je mee moeten nemen op mijn reizen en je aan al die anorexia-trutten laten zien. Zo van: Kijk maar goed, zo kan het ook. Aha, deze zocht ik.”

Ze trok een in plastic gehulde jurk uit het rek en hield hem voor mijn lichaam.

“Oh ja, dit gaat hem worden,” lachte ze en trok het plastic voorzichtig weg. Mijn mond viel open. Hij was prachtig. Donkerblauwe stof met ingeweven zilveren roosjes, uitwaaierend onder de taille en diep uitgesneden van voren en van achteren.

“Wat denk je?” vroeg ze en ik hapte naar adem. Ze knikte tevreden.

“En dat effect ga jij op iedereen hebben die je in die jurk ziet, schat,” lachte ze, “Huup, uit met die kleren, je gaat deze passen. Niet schamen, ik heb al honderden mensen naakt gezien, ik weet hoe alles eruit ziet.”

Ze had zo'n overdonderende persoonlijkheid en sprak met zoveel gezag dat ik zonder meer opstond en mijn bloes losknoopte, mijn broek uittrok en in mijn lingerie voor haar stond. Marijke hield haar hoofd scheef en bekeek me van top tot teen. Toen schudde ze haar hoofd.

“Nee, die lingerie is heel mooi, maar niet voor deze jurk. Uit.”

“Maar...”

“Kom kom, Christina. Ik heb alles al eens gezien.”

Ik bloosde toen mijn handen tussen mijn borsten de sluiting van de beha losmaakten en mijn slip naar beneden gleed. Marijke's ogen vernauwden zich een beetje bij de aanblik van mijn naakte lichaam en ik voelde de neiging mijn armen voor mijn lichaam te slaan. Tevreden knikte ze langzaam.

“Hollands welvaren, meisje,” zei ze en haar stem klonk anders, dromeriger, “Meer vrouwen zouden als jij moeten zijn.”

Ze liep om me heen en bleef achter me staan. Ik hoorde heel zacht de rits van de jurk in haar handen opengaan.

“Draai je om.”

Ik draaide me om. Ze hield de jurk voor me op en ik stapte erin. Marijke trok hem omhoog over mijn lichaam tot mijn borsten bedekt waren en klikte het kleine drukkertje achter mijn nek dicht. Toen liep ze om me heen en ik voelde de rits dichtglijden. De stof spande strakker om mijn lichaam en ik genoot van de rijkheid van het gevoel.

“Nog niet perfect,” hoorde ik Marijke mompelen en toen voelde ik haar handen in mijn zij.

“Kun je tegen kietelen?” vroeg ze en ik knikte.

“Goed. Ik ga even voelen waar hij niet helemaal perfect zit.”

Haar handen begonnen te bewegen en streelden over de stof, de lijnen van mijn lijf volgend. Af en toe mompelde ze iets en dan trok ze aan de stof of duwde ertegen. Daardoor raakte ze ook mijn lichaam aan en al dat gefriemel begon zijn effect op me te hebben. Vooral toen ze haar handen onder mijn borsten legde.

“Je hebt een mooie maat boezem, Christina,” zei ze kalm. Haar handen streelden over de stof, volgden de randen van de jurk en streelden zo mijn huid.

“Je hebt ook een heerlijk aanvoelende huid,” ging ze verder, net zo zakelijk alsof ze het over mijn schoenmaat had, “Weet je dat heel veel van die modellen en actrices een slechte huid hebben? Echt, komt van al dat lijnen. Ze ontzeggen zich noodzakelijke stoffen en dat heeft zijn effect. Maar jij voelt aan als een toppunt van Hollands gezondheid.”

Haar vingertoppen wurmden zich tussen de stof en mijn huid en streelden mijn borsten. Tot mijn verlegenheid voelde ik mijn tepels reageren en zich oprichten. Ze duwden tegen de blauwe stof en veroorzaakten kleine bobbeltjes. Ik hoopte maar dat Marijke dat niet zou zien. Die babbelde ondertussen gewoon door, terwijl haar handen nu mijn borsten omvatten.

“Ik twijfel nog een beetje of je hieronder een ondersteuning moet dragen. Je borsten zijn stevig, maar als je lang zonder ondersteuning loopt zou je natuurlijk last kunnen krijgen.”

Haar manipulaties begonnen steeds meer effect op me te hebben. Mijn borsten zijn altijd redelijk gevoelig en haar handen streelden nu ook onbewust over mijn tepels. Ze moest wel voelen dat die harder waren.

“Niet vergeten tepeltape in te pakken,” zei ze lachend en ik bloosde.

“Niet erg, meisje,” zei ze, nog steeds lachend, “Wees blij dat de jouwe nog kunnen reageren. Ik krijg zoveel neptieten in mijn handen waarvan de tepels gewoon niks meer doen.”

Gelukkig verdwenen haar handen nu van mijn borsten en gleden langs mijn zijden omlaag, over mijn heupen en billen en stopten bij het begin van mijn benen.

“Deze jurk is redelijk strak bij je heupen,” kwam haar stem van beneden, “Ik kan hem wat uit laten leggen, maar dan heb je kans dat hij helemaal een beetje hobbezakkerig wordt. Maar als hij zo strak zit, zie je elke slip eronder, dus als hij zo blijft, zul je sliploos naar de bruiloft moeten. Wat wil je?”

Mijn ademhaling ging wat moeilijker, maar ik was allang blij dat ze haar handen van me af had gehaald.

“Och,” zei ik wat schor, “Een middagje zonder slipje moet geen probleem zijn.”

Marijke knikte en kwam weer omhoog. Haar soepele lichaam zat vandaag gevangen in een strak truitje en een strakke lange broek en ik kon elke plooi van haar lichaam zien. Het maakte me, figuurlijk, aan het kwijlen.

“Nu wil je natuurlijk zien hoe hij je staat,” lachte Marijke en ik knikte. Vanachter een kast reed ze een enorme spiegel naar voren en zette hem voor me neer. Kleren maken de man, zeggen ze. Nou, sinds die middag weet ik, dat ze ook de vrouw maken. Ik herkende mezelf niet eens. De snit van de jurk benadrukte mijn taille, waardoor ik langer leek. Dit leidde de aandacht weer af van mijn boezem, hoewel die aandacht direct werd teruggesleurd door de gewaagde uitsnede van het decollete, dat in een diepe V precies tussen mijn borsten eindigde, waardoor een deel van die bollen aan het daglicht was blootgesteld. Marijke reed een tweede spiegel uit zijn hoekje en zette die acchter me neer, zodat ik ook mijn eigen achterkant kon zien.

“Op je billen zit hij perfect,” zei ze en met een gebaar dat ik alleen maar als liefkozend kon benoemen, legde ze haar hand erop.

“Je hebt een prachtige kont, Christina,” mompelde Marijke, “En in deze jurk ga je dat aan iedere man laten zien.”

“Zolang ze er maar afblijven,” flapte ik eruit en alsof ze zich gebrand had trok ze haar hand terug.

“Sorry,” mompelde ze en ik lachte.

“Jij niet. Ik wil gewoon geen mannen aan mijn lijf.”

Marijke keek wat onzeker en ik pakte haar hand en legde hem terug op mijn bil.

“Hij is prachtig, Marijke,” zei ik tenslotte, “Ik wou dat ik hem kon betalen.”

Ze keek me aan alsof ik haar de Eiffeltoren had proberen te verkopen.

“Hoezo betalen?” vroeg ze stomverbaasd, “Meisje, ik wacht al maanden op een lichaam als dat van jou om deze jurk te dragen. Ik laat hem op maat maken voor je en dan trek jij hem aan naar je bruiloft, hoor.”

Ik staarde haar aan.

“Echt?” fluisterde ik, “Je wilt me deze jurk gewoon geven?”

“Tuurlijk,” lachte ze, “Wat moet ik er anders mee? Er hangen hier 2500 jurken of zo. Ik heb dan liever dat ik er af en toe eentje een goed huis kan bezorgen.”

Ik draaide me weer om en bekeek mezelf in de spiegel. Ik zag er schitterend uit, zelfs met mijn ongekapte haren en op mijn blote voeten.

“Dank je wel,” zei ik en voelde de tranen prikken. Het was een goddelijk geschenk. Marijke glimlachte en kwam achter me staan. Ik voelde hoe de rits weer omlaag gleed.

“Ik weet wat ik weten moet,” zei ze, “Hij mag weer uit, dan laat ik hem deze week nog helemaal op maat maken.”

Met een gevoel van spijt liet ik de stof van me afglijden en Marijke ving hem op en ritste hem handig weer in zijn hoes. Ik reikte al naar mijn lingerie, maar Marijke hield me tegen.

“Ik wil nog even kijken wat we je eronder aan gaan trekken,” zei ze, “Misschien een zijden onderjurk?”

Ze hield haar hoofd scheef en monsterde me. Toen schudde ze haar hoofd.

“Nee. Perfectie moet je niet verpakken. Gewoon au naturel, Christina. Hoogstens een paar mooie kousen, maar geen gordeltje.”

Ze maakte geen aanstalten om verder iets te doen, maar keek naar me.

“Heb je het koud?”

Ik schudde mijn hoofd. Het was zelfs warm in haar atelier, maar toen ik haar blik volgde begreep ik haar vraag. Mijn tepels stonden nog steeds parmant overeind en ik bloosde, zeker toen ik me realiseerde, dat ook mijn kutje tekenen van opwinding vertoonde als gevolg van haar eerdere aanrakingen. Marijke glimlachte. En het was die glimlach, wetend, lief en geil, die me deed doen wat ik deed. Naakt als ik was deed ik twee stappen tot ik vlak voor haar stond. Mijn handen grepen haar hoofd en zacht drukte ik mijn lippen op de hare. Ik nam een gok. Ik had geen idee of ze openstond voor de kus van een vrouw, maar ik kon mezelf niet meer inhouden. Mijn lichaam schreeuwde om bevrijding. Haar aanrakingen hadden de lont aangestoken en het was dit of me afzonderen in het toilet en mijn vingers het werk laten doen.

Ik had me geen zorgen hoeven maken. Marijke beantwoordde mijn kus onmiddellijk en haar handen slipten rond mijn middel en haar handen kwamen op mijn kont terecht. Onze kus werd intenser en intenser, tongen vlechtend, speeksel uitwisselend, tot we hijgend loslieten.

“Kom mee,” zei Marijke hees en trok me mee naar haar kantoor. Er stond een grote bank, die ze met twee handige grepen omtoverde tot een slaapbank. Ze schopte haar schoenen uit en greep me weer vast voor een nieuwe zoen. Al kussend zag ik kans haar bloes los te knopen en al snel was ze net zo naakt als ik. Haar figuur was spectaculair, met slanke heupen en stevige borsten, niet te groot, maar voorzien van heerlijke roze tepels, die strak overeind stonden. Zoenend ploften we op de bank neer, onze handen hongerig over elkaars lijven sturend, voelend, verkennend. Haar kut was helemaal kaal en de schaamlippen voelden nat en glad aan. Als vanzelf gleed mijn vinger bij haar naar binnen en ze kreunde diep in haar keel.

Onze vrijpartij was heftig. Het was anders dan met Anita, maar net zo intens. Marijke was stiller, ingetogener. Anita gilde, kreunde, praatte, Marijke was stiller, haar orgasmes waren opgeslotener in haar lichaam, maar ze waren net zo intens als die van Anita. Maar praten deed ze wel. Ze vond het heerlijk om geile taal uit te slaan en ik? Ik vond het heerlijk om haar dat te horen doen. Die beschaafde vrouw, ook weer een stuk ouder dan ik, die als een geile pornoster haar gevoelens uitte.. Het wond me mateloos op.

Zeker twee uur hebben we over die bank gerold en aan het eind zat hij onder de natte plekken, had ik overal kleine bijtwondjes en voelde mijn kutje beurs aan van het klaarkomen. Marijke was een chaos. Haar kapsel was geruïneerd, haar make-up was volkomen verdwenen en haar hele lichaam droop van het zweet en van mijn speeksel en kutsappen.

“Oh wauw,” hijgde ze en ik was zo bekaf dat ik het niet eens meer met haar eens kon zijn. Ze viste een deken onder de bank vandaan en trok die over ons heen. Toen kroop ze in mijn armen en we kusten.

“Je bent mijn tweede,” fluisterde ze in mijn oor, “Gek he? Ik ga al jaren met vrouwen om in mijn werk, ik heb al die vrouwen naakt gezien, maar pas sinds een paar maanden weet ik, dat ik echt bi ben. En dat is omdat ik verleid ben door een vrouw, niet eens omdat ik zelf op zoek was.”

“Wat vindt je vriend daarvan?” vroeg ik en ze lachte zacht.

“Arjan? Die vindt het prima. We laten elkaar redelijk vrij. De vrouw die mij verleidde, heeft ook hem verleid en soms vrijen we samen met haar. Vrijheid blijheid, Christina.”

We zijn in slaap gevallen op die naar sex ruikende bank en de week erop was mijn jurk klaar en kon ik hem passen. Hij zat me als gegoten en ik voelde me als een prinses.

“Een paar mooie pumps eronder,” zei Marijke, weer helemaal keurig gekapt en opgemaakt, "En dan je haren laten doen. Je zult mooier zijn dan ooit.”

“Oh God,” schrok ik en voelde me verbleken.

“Wat?” vroeg ze verbaasd en ik draaide me om.

“Dat kan niet. Het is Anita's trouwerij. Ik kan niet mooier zijn dan de bruid. De dag draait om haar, niet om mij!”

“Daar heb ik al lang aan gedacht,” lachte ze, “Heb je foto's van de bruid en bruid?”

Uiteraard had ik foto's van Anita en Christa in mijn tas en ik liet haar er een paar zien.

“Mooi,” zei ze waarderend, “Heel mooi. Ze zijn vast al lang samen, want ze beginnen op elkaar te lijken.”

Ik verslikte me bijna, maar zei niets.

“Maak je niet druk,” zei ze toen, “Ik zorg ervoor, dat deze twee nog mooier zijn dan jij op de grote dag.”

Het volgende moment voelde ik de rits van mijn jurk omlaagglijden en haar handen onder de stof kruipen, op weg naar mijn borsten, terwijl haar mond mijn nek begon te kussen.

“Ik heb de bank al uitgeklapt,” fluisterde ze in mijn oor.

Soms kan je leven plotseling totaal veranderen. Mijn leven is daar een voorbeeld van. Na een groot deel van mijn leven alleen te hebben geleefd en ervan overtuigd te zijn geweest, dat ik 100% hetero was, begon het nieuwe jaar voor mij volkomen anders. In december had mijn broer Arjan eindelijk zijn liefde voor me uitgesproken en me gevraagd bij hem te komen wonen en als klap op de vuurpijl werd ik op Oudjaarsavond verleid tot sex met een vrouw, die bovendien mijn eigen moeder was.

Januari was voor mij dan ook een verwarrende maand, waarin ik mezelf moest aanpassen naar allerlei nieuwe omstandigheden en gevoelens in mijn leven en tegelijkertijd gewoon mijn werk moest blijven doen. Voeg daarbij de stress van een kleine verhuizing om mijn spullen naar Arjan's huis over te brengen en je zult begrijpen, dat ik eind maart redelijk op mijn tandvlees liep. Ik besloot dan ook om een tandje terug te schakelen en me wat meer te concentreren op dingen die me echt interesseerden.

Het samenwonen met Arjan was alles gebleken, wat ik ervan verwacht had. Ik had nog nooit met een man samengewoond en verwachtte, dat het me aan alle kanten zou gaan benauwen, maar dat viel enorm mee. Arjan was een makkelijke man om mee te leven en we hadden allebei onze eigen kamers in het huis. We konden ons dus afzonderen als we daar behoefte aan hadden, maar het merendeel van de tijd die we allebei thuis waren brachten we samen door, pratend, lezend, TV-kijkend. En natuurlijk sliepen we samen in het grote bed en bedreven daarin met regelmaat de liefde.

De veranderde relatie met mijn moeder baarde me in het begin ook zorgen. Hoe moest ik me nu tegenover haar gaan gedragen? Maar ook dat viel mee. De relatie werd zelfs beter, nu we een intiemere band begonnen op te bouwen. We werden meer gelijken, vriendinnen. En het was mijn moeder, Martine, die in januari opbelde en me uitnodigde om naar haar toe te komen. Die middag eindigde in haar slaapkamer met een tedere vrijpartij. En daarmee was ik ook over die drempel. Ik genoot van haar lichaam en van de dingen die ze met het mijne deed, maar we konden ook dingen samen doen, zonder dat er sex aan te pas kwam.

Al met al was mijn leven dus redelijk op de rails tegen april, behalve dan, dat ik tegen oververmoeidheid aan zat en het nodig was, dat ik het rustiger aan ging doen. Ik nam dus minder opdrachten aan en benutte de tijd om in mijn atelier aan de slag te gaan. Er moest nodig geverfd worden, overal lagen rollen stof, stonden dozen accessoires en mijn kantoor puilde uit van de paperassen, die nodig gesorteerd moesten worden. Ik maakte er een heerlijk relaxt projectje van.

Tot die woensdag mijn telefoon rinkelde en ik een vaag bekende vrouwenstem ietwat verlegen hoorde vragen of ze gelegen belde. Het bleek de stewardess van die vlucht uit december te zijn, aan wie ik mijn kaartje had gegeven. Op het moment dat ik dat weer wist, stond ze me haarscherp voor de geest: Blond, goed gevuld, lekkere benen en een heerlijk kontje. Ze had mijn advies en hulp nodig en het leek me precies het project dat ik nodig had om me lekker te ontspannen en dus nodigde ik haar uit in mijn atelier.

Op het moment dat ze binnenstapte, voelde ik mijn maag samenknijpen. Ze was gekleed in een spijkerbroek en bloes onder een leren jasje, haar haren in een staart geklipt en ik voelde haar sexualiteit van haar af stralen. Ze was verlegen in het begin, maar ik had al maanden een jurk in gedachten voor haar. Het was een jurk, die ik had gemaakt voor een bekende blonde presentatrice, maar die had hem afgewezen als 'te truttig', hoewel ik vermoedde dat hij te bloot voor haar was en ze had nu eenmaal te weinig tieten om hem lekker te vullen.

Maar voor Christina was hij perfect. Toen ik hem voor haar hield zag ik al, dat hij haar perfect zou staan en toen ik haar uiteindelijk naakt in de jurk had gehesen, bleek dat ik me niet vergist had. Hij moest hier en daar wat worden aangepast, maar dan zou hij perfect zijn. Met mijn handen volgde ik haar lichaamsvormen om de plekken te bepalen waar de aanpassingen moesten komen en ik voelde haar reageren. Haar ademhaling versnelde, haar tepels werden hard en ik verbeeldde me zelfs, dat ik haar opwinding kon ruiken. Toch was het Christina die de eerste stap zette en me verraste met een wilde kus. Hij leidde tot een waanzinnige vrijpartij in mijn kantoor.

's Avonds vertelde ik Arjan wat er gebeurd was en dat wond hem zo op, dat ik die avond door hem verwend werd, zoals me niet vaak gebeurde. Het idee van mij met een andere jonge vrouw was blijkbaar een lustmiddel bij uitstek, want hij neukte me drie keer die avond. Is het een wonder dat ik de dag erna tot ruim na het middaguur in bed lag?

De volgende week kwam Christina terug en haar jurk was perfect. Maar dat liet haar schrikken. Ze was bang, dat ze de bruid zou overvleugelen.

“Daar heb ik allang een oplossing voor bedacht, schatje,” zei ik en legde mijn handen van achteren op haar borsten. Ze kreunde van genoegen toen ik haar tepels tussen mijn vingers rolde. Voorzichtig hielp ik haar uit haar jurk en hing hem aan zijn hangertje. Toen nam ik haar volle lichaam in mijn armen en voelde haar warmte door mijn kleren heen.

“Heb je zin om nog even te vrijen?” vroeg ik in haar oor en ze kreunde van plezier en sleurde me aan mijn hand mee naar mijn kantoor, waar ik de bank al had klaargezet. Ze begon met een lange, diepe kus, maar toen ik haar wilde strelen, hield ze me tegen.

“Vandaag ben ik de baas,” fluisterde ze en ik liet mijn armen langs mijn lichaam zakken. Haar handen streelden mijn lichaam door mijn kleren heen. Langzaam knoopte ze mijn bloes los, schoof hem teder langs mijn armen omlaag en legde hem over de stoel. Al die tijd bleven haar ogen de mijne vasthouden. Haar handen vonden mijn naakte huid en streelden van boven naar beneden, langs mijn beha en van puur genot sloot ik mijn ogen.

“Kijk me aan,” fluisterde ze en met moeite opende ik mijn ogen weer. Christina glimlachte en haar hand verdween achter mijn rug en ik voelde mijn beha losgemaakt worden. Zonder weerstand liet ik hem door haar van mijn lichaam trekken en toen legde ze haar warme handen op mijn borsten. Mijn oogleden zakten alweer, maar ze kneep in mijn warme vlees en ik moest haar wel aankijken.

“Ik wil je genot zien, schatje,” zei ze zacht en haar handen begonnen een magische tocht over mijn gevoelige vlees. Het was een vreemde situatie. Zij was helemaal naakt, ik droeg nog steeds mijn broek en schoenen, maar was topless en ik moest vechten om mijn ogen open te houden, terwijl de gevoelens door mijn lichaam raasden. Christina's handen trokken gloeiende sporen over mijn huid en ik voelde mijn slip natter en natter worden. Eindelijk trok ze haar handen terug en knoopte mijn broek los. Hij gleed langs mijn benen omlaag en zelfs ik rook mijn eigen opwinding.

“Hmmm,” mompelde ze en knielde voor me neer. Met tedere vingers trok ze mijn schoenen uit en hielp me uit mijn broek te stappen. Haar handen gleden omhoog langs mijn benen toen ze omhoog kwam en haar gezicht ter hoogte van mijn kruis bracht. Met welbehagen snoof ze de geur op en legde toen haar mond op mijn natte slip. Door de natte stof velde ik haar kleine tongetje likkende bewegingen maken en ik klapte bijna dubbel van genot.

“Je wilt het, he?” vroeg ze en ik kon alleen maar kreunend knikken. Haar handen grepen mijn slip en trokken hem omlaag. De koele lucht streelde mijn lipjes terwijl ik willoos mijn voeten liet optillen om ook mijn slip te verliezen. Christina keek even omhoog terwijl haar gezicht dichter bij de bron van mijn verlangen kwam.

“Ga zitten,” zei ze en ik zakte met trillende benen op de rand van de bank. Christina duwde mijn benen uit elkaar. Haar tong likte langs mijn dijen omhoog, dichter en dichter bij mijn trillende kutje, maar steeds het net niet rakend. Mijn handen klauwden in de stof van de bank en mijn heupen schokten wanhopig omhoog en heen en weer om haar mond te krijgen waar ik hem het liefste wilde hebben, maar ze wist me steeds te ontwijken.

“Alsjeblieft,” kreunde ik tenslotte en blijkbaar wachtte ze daarop, want haar mond vond onmiddellijk mijn lipjes en haar tong gleed ertussen. Dat was genoeg. Haar opgeilen maakte, dat ik direct gillend klaarkwam, schokkend en spartelend over de bank. Ik greep haar blonde haren en hield haar hoofd op mijn kut gedrukt om het gevoel maar zo lang mogelijk te laten duren. Net zo lang tot het pijn begon te doen. Toen liet ik haar los en trok haar over me heen. Ik zag haar wazig, maar mijn lust was niet verminderd. Ik zei geen woord, maar smeet haar naast me op de bank.

“Mij plagen, he?” siste ik, “Ik zal je leren!”

Zonder haar antwoord af te wachten draaide ik me om en begroef mijn hoofd tussen haar stevige dijen. Ze was drijfnat en ik liet mijn tong over haar poes strelen, maar in plaats van haar lekker te likken, trok ik mijn hand naar beneden en stak zonder meer een vinger bij haar naar binnen. Steeds sneller bewoog ik hem op en neer in haar soppende warmte tot ze een gil gaf, haar dijen bij elkaar sloeg en huiverend klaarkwam.

Langzaam herstelden we van onze vrijpartij, samen onder de deken, genietend van elkaars lichaam, kussend, tot we weer op adem waren.

“Vertel eens,” zei Christina loom, “Hoe ga je Anita en Christa mooier maken?”

Ik rekte me uit en liet een vinger om haar tepel spelen, die hierdoor weer hard werd.

“Heel simpel,” zei ik en likte over het harde knopje, “Ik zoek op basis van je foto's een paar jurken uit en die neem ik mee in het vliegtuig naar Vancouver en dan doe ik voor hen hetzelfde als ik voor jou gedaan heb.”

Ik beet op haar tepel en ze schokte.

“Echt waar?” hijgde ze.

“Echt waar,” zei ik, mijn vinger over haar buik sturend en op zoek gaand naar haar klitje, “Ik maak hier een hobby-projectje van. Bovendien ben ik vreselijk romantisch en gek op bruiloften.”

Onder mijn vinger voelde ik haar knopje harder worden en Christina begon te hijgen.

“Maar..” kreunde ze en ik duwde mijn mond op de hare terwijl mijn vinger haar nu serieus aanviel en haar binnen korte tijd weer naar een orgasme bracht.

“Waarom doe je dat?” hijgde ze, “Je kent Anita en Christa niet.”

“Hmmm,” zei ik en kuste haar, “Ze zijn belangrijk voor jou en ik vind jou een heerlijk meisje, dus waarom zou ik het niet doen? Ik kan het me veroorloven, tenslotte. Beschouw het als jouw kado aan je vriendin.”

“Hou daar mee op,” zei ze gesmoord, “Je maakt me aan het huilen.”

Ik kuste haar tranen weg.

“Niet huilen. Ik wil geen huilende vrouw in mijn bed als ik net met haar gevreeën heb. Dan lijkt het net of ik er niks van gebakken heb.”

Ze proestte het uit door haar tranen heen en grabbelde naast de bank naar haar tasje.

“Wat doe je?” vroeg ik.

“Ik ga Anita bellen,” zei ze, “Ik heb haar al verteld over mijn jurk, maar nu moet ik haar vertellen over de nieuwe verrassing.”

Ik keek op de klok.

“Maar het is daar hartstikke vroeg.”

“Boeien,” mompelde ze en klapte haar GSM open.

Kort en goed, het resultaat van dat gesprek was, dat ik een maand later in een vliegtuig zat, op weg naar Canada. De bruiloft was over drie weken en ik wilde de tijd gebruiken om wat nieuwe contacten te leggen voor toekomstig werk. Christina zou over anderhalve week ook arriveren en ik hoopte tegen die tijd, de jurken voor de beide bruiden helemaal in orde te hebben. Ik was erg nieuwsgierig naar de beide dames. Uit hun foto's had ik hun uiterlijk kunnen afleiden, maar hun lichaamsbouw was nog een redelijk gesloten boek voor me. Ik was er echter van overtuigd, dat de jurken die ik had meegenomen hen perfect zouden staan. Maar er was meer. Ik vermoedde dat deze dames een geheim meedroegen, dat niet ongelijk was aan mijn eigen geheimpje.

Dat moet ik even uitleggen. Zoals bekend is, heb ik een relatie met Arjan en is Arjan mijn broer. Ik bedrijf dus i****t, elke keer dat ik door Arjan naar de toppen van de erotische hemel word gevoerd. Maar hierdoor heb ik een scherper oog voor dit soort zaken dan de meeste mensen. En mijn radar was beginnen te piepen bij het zien van de foto's. Ook Christina's reactie op mijn commentaar dat beide dames op elkaar leken, was me niet ontgaan. Ik was dus erg benieuwd naar de werkelijke relatie tussen Christa en Anita.

Ik had een kamer gereserveerd in een goed hotel in Vancouver en zou de volgende dag Anita ontmoeten. Die avond nam ik een heerlijk ontspannen bad, gleed naakt op het opgemaakte bed en genoot van het gevoel van de koele lakens op mijn lichaam. Zoals altijd op mijn reizen belde ik Arjan op om mijn heelhuidse aankomst te melden en zoals altijd was het horen van zijn stem genoeg om me heerlijk doezelig en loom geil te maken, zodat ik na het gesprek een langzame masturbeersessie hield voordat ik een heerlijke droomloze slaap genoot.

De volgende ochtend laadde ik mijn speciale koffer in mijn huurauto en ging op weg naar het adres dat Christina me gegeven had, een vrijstaand huis in een buitenwijk van Vancouver. De lente was in volle gang en ik genoot van het ritje door de steeds groener wordende wijken, die ik passeerde. Vancouver is een stad, waar ik best zou kunnen wonen, bedacht ik. Ruim, rustig en vol Canadezen.

De vrouw die de deur opendeed op het adres waar ik moest zijn, benam me de adem. Ik had een foto van haar gezien, maar in het echt was ze mooier. Haar bruine haren glansden en vielen in grote slagen op haar schouders en haar blauwe ogen schitterden als saffieren. Elegant gekleed toonde ze een figuur om voor te knielen, hoewel ze naar mijn smaak iets te slank was, maar haar benen onder de halflange rok waren sensationeel, temeer door de gehakte pumps die ze aan haar voeten had.. Ik schatte haar ongeveer van mijn eigen leeftijd.

Het klikte direct tussen ons. Ze had een droog gevoel voor humor en toonde dat zonder probleem aan de wereld. Bovendien hadden we gemeen, dat we bepaalde gevoelens voor Christina hadden en die vormden dan ook het eerste deel van het gesprek.

“Ik ben je erg dankbaar,” zei ze tenslotte, “Ik weet nog steeds niet waar ik het aan te danken heb, dat een bekende styliste gewoon alles laat vallen om hier te komen en me te kleden.”

“Niet alleen kleden,” zei ik, “Ik heb ook wat tips voor je make-up. En waarom? Ach, ik ben een beetje op een sabbatical. Ik heb nogal een hectisch jaar achter de rug, dus ik doe het wat kalmer aan momenteel. En dit is eigenlijk wat ik het liefste doe. Gewone mensen helpen kleden, zodat hun schoonheid benadrukt wordt. Ik heb daar talent voor, waarvandaan weet ik niet, dus waarom zou ik het niet gebruiken?”

“Ja, maar zomaar voor vreemden?”

“Ik maak er echt geen gewoonte van, hoor,” lachte ik en ze keek peinzend.

“Christa komt zo thuis,” zei ze toen, “Blijf je voor het eten?”

“Graag,” zei ik, “En dan kunnen we daarna eens gaan kijken, welke jurken jullie het beste staan.”

Christa bleek een mooie brunette van een jaar of 22 te zijn. Haar figuur was iets gevulder dan dat van Anita, maar ze was ontegenzeggelijk een schoonheid. Ik begreep volkomen, waarom deze twee elkaar aantrokken en tijdens het diner liet ik mijn ogen onopvallend over hun gezichten gaan. Mijn radar piepte harder dan ooit en ik kon tot geen andere conclusie komen, dan dat deze twee mooie vrouwen zeer close aan elkaar verwant waren. Gelet op het leeftijdsverschil gokte ik, dat ik hier te maken had met een moeder en dochter.

Het passen van de jurken was een genot op zich. Beide vrouwen hielden hun lichaam duidelijk in topconditie en zeker Anita had voor haar leeftijd een prachtig lijf. Ik verwaarloos mezelf zeker niet, maar haar borsten waren steviger dan de mijne en ik begreep Christina's passie voor deze vrouw. Het is altijd moeilijk kleding uit te zoeken voor iemand die je niet kent. Dat is de grote vloek van het beroep van styliste. Je kunt een jurk uitzoeken die perfect bij de huid en de ogen van iemand staat om vervolgens te ontdekken dat hij als een jute zak om haar lichaam lijkt te hangen, gewoon omdat haar verhoudingen totaal verkeerd zijn. Om die reden had ik verschillende stijlen en modellen jurken meegenomen.

Ze hadden allebei een goed oog voor stijl. Dat was al gebleken aan de kleding die ze droegen, maar het kwam nog eens naar voren uit hun opmerkingen en commentaren bij het passen. Ik hoefde weinig te doen of te zeggen, beide vrouwen wisten precies wat hen wel en niet stond. Uiteindelijk kozen ze beide voor een turquoise jurk, waarbij de snit van Christa's jurk duidelijk anders was dan die van Anita, waardoor hun leeftijdsverschil wegviel. Opvallend genoeg koos Christa voor een wat hoger gesloten jurk, terwijl Anita een gedurfd decolleté koos. Er waren slechts kleine aanpassingen nodig en tevreden pakte ik alles weer in. Christina hoefde zich geen zorgen te maken. Hoe mooi zij ook was, deze twee staken met kop en schouders boven haar uit.

De hele avond twee van die lekkere lijven om me heen, soms naakt, soms gekleed in lingerie, had me niet onberoerd gelaten, merkte ik. Mijn tepels prikten een beetje tegen mijn beha aan en ik had een wat kriebelig gevoel in mijn onderbuik. Ik keek nu al uit naar mijn telefoongesprek met Arjan als ik naar bed ging en het heerlijke orgasme dat me daarna wachtte. Maar het liep een beetje anders, want toen ik afscheid wilde nemen, keek Anita me wat verwijtend aan.

“Waar denk jij heen te gaan?”

“Naar... naar mijn hotel?” zei ik onzeker en ze schudde haar hoofd.

“We hebben deze avond een fles wijn soldaat gemaakt, Marijke,” zei ze, “Jij mag niet meer rijden. Daar zijn ze hier erg streng in. Toerist of niet, met een slok op achter het stuur beland je in de cel en de boete die je krijgt is echt niet misselijk.”

“Ik kan een taxi bellen,” sputterde ik, maar ze schudde opnieuw haar hoofd.

“Je blijft gewoon hier. Dat is het minste wat ik voor je kan doen als dank voor je hulp. En nog beter: Morgen zeg je je kamer op en je logeert de rest van de tijd lekker hier. Ik heb wel weer behoefte aan iemand om lekker mee te roddelen.”

Er was weinig wat ik ertegenin kon brengen. En eigenlijk wilde ik dat ook niet. Hun huis was een soort haven en ik voelde me er lekkerder dan in die toch wat onpersoonlijke hotelkamer. Het zou onbeleefd en onaardig zijn om te weigeren en dus stemde ik in. Ik wilde bovendien deze twee dames beter leren kennen en uitvinden of mijn vermoedens juist waren.

“Je slaapt in Christina's kamer,” zei Christa, “Die staat altijd klaar voor bezoek.”

Christa was een beetje een raadsel voor me. Ze was vriendelijk, lief zelfs, maar toch ietwat gereserveerd. Ze toonde niet het achterste van haar tong en een paar keer die avond had ik haar wat peinzend naar me zien kijken als ze dacht dat ik het niet merkte. Ik was benieuwd wat er achter dat snoetje aan het werk was.

We dronken nog een glas of twee wijn en toen was het bedtijd. Ik nam een snelle douche in de badkamer die bij mijn slaapkamer hoorde en gleed toen in slip en beha tussen de lakens. Ik slaap normaal naakt, maar als ik ergens gast ben, vind ik een minimum aan kleding vereist. Je weet nooit wie je 's nachts tegenkomt op de gang, tenslotte. Het was een heerlijk bed, overigens. Lekker breed, fris opgemaakt en met een heerlijk dekbed. De kussens waren precies hard genoeg. Ik voelde me net Goudlokje, die eindelijk het juiste bed had gevonden.

Vanuit bed belde ik Arjan, die ondertussen wel gewend was aan telefoontjes in het holst van de nacht van zijn zus. Hij klonk loom en slaperig en ik verbeeldde me zijn warme slaapdronken lichaam tegen me aan in dit heerlijke bed. Hij heeft altijd een heerlijke slaapkamerstem als ik hem wakker maak, een stem die altijd direct van mijn trommelvlies naar mijn lustorganen glijdt en ze wakker maakt. En die stem, gekoppeld aan die hele avond van naakte en halfnaakte vrouwen om me heen, maakte dat ik hevig naar hem verlangde.

“Je klinkt zwoel, zusje,” mompelde hij, “Wie ligt er naast je?”

“Niemand,” kreunde ik zacht, “Maar ik wou dat jij hier was. Ik verlang naar je lekkere pik, broertje. Dit is een droomhuis voor jou. Twee prachtige vrouwen en ik heb ze de hele avond naakt om me heen gehad.”

“Ben je nat?” vroeg hij en ik zuchtte.

“Heel nat,” fluisterde ik. Mijn hand gleed in mijn slip en ik streelde door mijn gleufje. Mijn natte vinger bracht ik naar mijn mond en likte hem af.

“Hmm, ik wou dat ik je kon leegdrinken, schatje,” mompelde hij in mijn oor en de gedachte aan zijn warme, natte tong op mijn kutje deed een scheut van genot door me heen gaan. Ik voelde mijn klitje zwellen.

“En ik wil je harde paal op mijn tong voelen,” fluisterde ik, “Je warme eikel voelen kloppen.”

Mijn hand gleed nu in mijn slip en streelde mijn lippen. Mijn duim tikte steeds tegen mijn klit en deed scheuten door me heen gaan.

“Je speelt met jezelf, he?” zei Arjan en ik kreunde.

“Ik ook,” bekende hij, “Ik mis je vreselijk, zusje.”

Nog net op tijd kon ik het dekbed in mijn mond proppen, zodat ik het niet uitgilde toen die woorden me over de drempel tilden naar een daverend hoogtepunt, die het bed deed kraken in zijn voegen. Aan de andere kant van de lijn hoorde ik het bekende geluid van Arjan, die ook klaarkwam en in gedachten voelde ik zijn warme sperma op mijn lichaam. Hijgend kwamen we tot onszelf en na nog wat napraten, wensten we elkaar weltrusten. Met nagloeiend lichaam kroop ik onder het dekbed en knipte de lamp uit. Weldra viel ik in slaap.

Ik werd wakker doordat er iemand op het bed ging zitten en verward opende ik mijn ogen. De kamer was donker, alleen een beetje licht van een straatlantaarn viel naar binnen. Ik zag dan ook alleen maar een silhouet, maar toen ik wat wakkerder was, zag ik aan het kapsel, dat Christa op de rand van mijn bed zat.

“Wat is er aan de hand?” mompelde ik en ze lachte zacht.

“Niets,” zei ze, “Ik wilde even met je praten?”

“Midden in de nacht?”

“Soms is dat de beste tijd voor een goed gesprek.”

Ik hees me overeind tegen het hoofdeinde en langzaam begon de slaap weg te trekken en wenden mijn ogen aan het duister. Ze droeg een lang wit T-shirt.

“Oke,” zei ik, “Waar wil je over praten?”

“Jij hebt ons door, nietwaar?”

Haar woorden vielen tussen ons in.

“Wat bedoel je?”

“Jij weet, dat Anita en ik meer zijn dan vriendinnen. Ik heb gezien hoe je naar ons keek, de hele dag. Je peilde iets. Heeft Christina het verteld?”

Ik was nu klaarwakker.

“Christina heeft me niets verteld. En ja, ik heb het sterke vermoeden, dat jij en Anita moeder en dochter zijn. En nee, ik ben niet van plan daar iets mee te doen, als dat je volgende vraag was geweest.”

Christa bewoog en plots knipte ze het bedlampje aan.

“Waarom niet?”

Ik zuchtte.

“Christa, het gaat me niets aan, om te beginnen. Jullie zullen geen kinderen krijgen of zo, dus wat voor gevaar schuilt er op dat punt in?”

Even was ze stil.

“Je zei: Om te beginnen,” zei ze toen, “Er zijn dus andere redenen.”

Ik keek haar recht in haar ogen. Nu was nog duidelijker, dat ze een kind van Anita was. Ze hadden dezelfde ogen.

“Er zijn meer redenen, ja. Een daarvan is, dat ik zie, dat jullie van elkaar houden. Ik denk zelfs dat jullie meer van elkaar houden dan menig koppel, omdat jullie liefde op twee niveaus bestaat: Als vriendinnen, maar ook als moeder en dochter. Jullie zijn toch moeder en dochter?”

Christa knikte.

“En de laatste reden,” zei ik zacht, “Is dat ik jullie situatie herken.”

Ik zuchtte opnieuw.

“Wat ik je nu vertel is de waarheid en zelfs Christina weet dit niet. Ik vertel het jou, zodat je ook iets over mij weet, wat me kan beschadigen. Zo zijn we allebei veilig.”

Haar ogen lieten de mijne geen moment los. Ik pakte mijn tas en haalde mijn portemonnee eruit.

“Dit is Arjan,” zei ik en toonde haar de foto, “Hij is mijn vriend. Hij is ook mijn broer. En dit is Martine. Ik vrij ook met haar. Zij is ook mijn moeder.”

Ik keek op.

“Je ziet, ik ben minstens zo erg als jullie.”

Haar ogen gleden over de foto's.

“Hou je van je broer?” vroeg ze en ik knikte.

“Al zolang als ik me kan herinneren,” zei ik, “Ik begrijp ook niet hoe het kan. Ik begrijp ook niet, waarom. Ik weet zo verdomde goed, dat het fout is, maar als ik mijn zin zou krijgen, zou ik met hem trouwen en kinderen met hem krijgen. Ik zou niet weten, wat ik zonder hem zou moeten.”

Christa staarde me aan.

“Maar je bent hem ontrouw,” zei ze verwijtend, “Je vrijt met Christina.”

“Dat is geen ontrouw,” zei ik fel, “Wij hebben de vrijheid om met anderen te vrijen. Arjan vrijt ook met Martine.”

Nu keek zelfs Christa geschokt.

“Wauw,” zei ze, “Ik dacht altijd dat dat soort familiebrede i****t alleen in nep-pornofilms voorkwam.”

Ze klonk zo geschokt, dat ik giechelde. De spanning verdween uit de kamer.

“Heel af en toe denk ik ook dat mijn leven een slechte pornofilm is,” zei ik en ze proestte zachtjes. Ik legde mijn hand op de hare.

“Gerustgesteld?”

Haar mooie gezichtje klaarde op en ze knikte.

“Dank je wel,” zei ze, “En dank je wel, dat je dit allemaal voor ons doet.”

Ze leunde naar me toe en voor het eerst kuste ze me, zacht. Haar lippen waren zoet als honing en onwillekeurig ging er een huivering van lust door me heen.

“Zoen ik zo slecht?” fluisterde ze en ik schudde mijn hoofd.

“Je zoent te lekker,” zei ik, “Je smaakt naar meer.”

“Wat let je?” vroeg Christa zwoel en nu was het mijn beurt om geschokt te zijn.

“Denk je dat jij en je broer de enigen zijn, die een vrije relatie hebben?” mompelde ze en haar mond vond opnieuw de mijne. Deze keer zette ze door en haar kleine tongetje wurmde zich mijn mond in en ging op zoek naar mijn tong.

“Ik val op oudere vrouwen,” fluisterde ze na de kus in mijn oor, “En helemaal als ze zo mooi zijn als jij. Ik hou van Anita, maar af en toe snoep ik graag uit een ander doosje. En ik mag dat van mijn moeder.”

Haar handen duwden tegen mijn schouders en willoos zakte ik achterover in de kussens. Christa gleed over me heen en begon me te kussen. Haar soepele lichaam wreef over het mijne en ik voelde haar warme jonge borsten door haar shirt heen. Alle gedachten verdwenen uit mijn hoofd en ik sloeg mijn armen om haar heen en beantwoordde haar kussen. Haar shirt verdween al snel, net als mijn beha en slip en naakt rolden we door dat grote bed. Haar borsten waren jong en stevig, haar tepels harde puntjes, die erom vroegen om gezogen te worden, wat ik dan ook met overgave deed. Terwijl ik dat deed, voelde ik haar hand tussen mijn dijen en streelde ze mijn harde klitje, tot ik me niet meer op het zuigen kon concentreren. Toen duwde ze me achterover en haar mond verving haar vingers en al snel had ze me jammerend en kronkelend op die getalenteerde tong. Net toen mijn orgasme begon, voelde ik strelende vingers op mijn tepels en het duurde twee seconden voor ik me realiseerde, dat Anita naast het bed op de grond zat en haar handen over mijn lichaam liet gaan.

Mijn ogen vlogen open, maar de uitdrukking op Anita's gezicht was er een van pure lust, er was geen spoor van woede op te zien. Haar vingers verwenden mijn tepels en toen duwde ze haar mond op de mijne terwijl ik het hoogtepunt door me heen liet razen.

“Mag ik meedoen?” vroeg ze, toen ik weer op adem was en zonder antwoord af te wachten liet ze haar ochtendjas van haar schouders glijden en kroop ze poedelnaakt naast me in bed. Haar lichaam straalde warmte uit en ik kon niets anders doen dan me aan haar vastklemmen en haar kussen. Toen schokte ze op en kreunde. Ik keek omlaag en zag Christa nu tussen de benen van haar moeder liggen, haar tong over haar dijen glijdend.

Voor het eerst zag ik twee vrouwen met elkaar vrijen. Tot nu was ik steeds één van die vrouwen geweest, maar nu kon ik er als toeschouwer getuige van zijn. Het was duidelijk te zien, dat deze twee volkomen op elkaar ingespeeld waren en precies wisten, wat de ander lekker vond. Gefascineerd volgde ik hun liefdesspel en genoot van de tederheid die eruit sprak. Anita gaf zich volledig over aan de handen en mond van haar dochter en kronkelde over het bed, haar hand geklemd in de mijne. Af en toe opende ze haar ogen en dan staarde ze nietsziend naar me, volkomen gefocust op haar lust en haar gevoelens. Het was zo anders dan de wilde sex, die ik tot nu toe beleefd had met Christina het was veel meer het bedrijven van de liefde zoals ik dat met Arjan deed.

Het wond me daarnaast ook vreselijk op en terwijl de beide vrouwen zich helemaal in elkaar verloren gleed mijn hand tussen mijn natte dijen en speelde met mijn jeukende poesje.

“Wacht,” fluisterde Anita plotseling, “Marijke, wacht. Laat mij het doen. Kom.”

Zonder aarzelen zwaaide ik mijn been over haar heen en legde mijn natte kutje op haar mond, waar ik direct haar tong aan het werk voelde gaan. En als ik dacht dat Christa een getalenteerde tong had, dan had ik het redelijk mis. Anita was vele malen getalenteerder. Ze had me binnen tien seconden op de rand van het orgasme en wist me daar minutenlang en voor mijn gevoel urenlang te houden, terwijl haar dochter hetzelfde bij haar deed. Al mijn spieren stonden strak gespannen, mijn nagels persten in mijn handpalmen, ik hoorde mezelf in de verte jammeren en smeken, maar alle andere energie verzamelde zich in mijn vagina, klaar voor een enorme ontlading. En toen die eindelijk kwam, tegelijk met Anita's hoogtepunt, moet ik de pannen van het dak gegild hebben.

Als een dweil lag ik later dwars over het bed. Ik had de kracht niet meer om me om te draaien en liet me als een lappenpop door Christa onder de dekens stoppen.

“Dank je wel,” kon ik nog fluisteren, “Voor alles.”

Ze lachte, kuste me en het volgende moment sliep ik. De volgende ochtend hebben we alle kaarten op tafel gelegd. Ik vertelde over mijn relatie met Arjan en Martine en Anita vertelde me het hele verhaal van haar scheiding en de strijd met haar ex.

“En uiteindelijk greep alles in elkaar,” zei ze, met een verliefde blik op Christa, “Maar alleen omdat we de mogelijkheid hadden hierheen te verhuizen konden we er gehoor aan geven. En nu nemen we de definitieve stap.”

“Je weet dat je nooit terug zult kunnen naar Nederland,” zei ik ernstig en Anita knikte.

“Dat hebben we ervoor over,” zeiden ze in koor. Peinzend keek Anita me aan.

“Waarom doen jij en Arjan niet hetzelfde?” vroeg ze, “Je kunt vanuit hier ook je zaak runnen, tenslotte.”

Haar ogen glansden ondeugend.

“En ik weet nu hoe je aan valse geboortebewijzen en zo komt,” fluisterde ze en ik lachte.

“Misschien later. Nu is onze moeder er nog en Arjan heeft zijn werk.”

Maar ik borg het idee wel op 'for further reference' en was vast van plan er met Arjan over te praten.

Een week later arriveerde Christina voor de laatste voorbereidingen voor de bruiloft en op een prachtige dag in mei zijn Anita en Christa getrouwd. Ze zagen er stralend uit in hun jurken, hun haren kunstig gekapt en hun make-up subtiel en geraffineerd. Christina, als getuige, was een droom in blauw en toen ik die drie daar zo zag staan vanaf mijn plaatsje op de eerste rij voelde ik toch een professionele trots.

Het bruidspaar zou een huwelijksreis vieren bij de Niagara watervallen en Christina en ik zouden op hun huis passen. Hoe langer ik in Vancouver was, hoe meer de stad en het land me begonnen te bevallen en ik zag eigenlijk op tegen de terugreis. Alleen mijn verlangen naar Arjan maakte het vooruitzicht draaglijk. We gebruikten de twee weken samen om elkaar beter te leren kennen en ik merkte, dat Christina een grotere diepte had dan ik gedacht had. Ze was niet dom, ze was leergierig en ze was dol op kleding. Bovendien had ze er een goed oog voor.

Het leek me dus heel natuurlijk, dat ik haar na anderhalve week een baan aanbood als mijn assistente. Ik was toch al van plan gestructureerder te gaan werken en een assistente was precies wat ik nodig had. Ze kon mijn kantoor op orde houden, mijn correspondentie doen en als ik in het land was, kon ze me helpen met uitzoeken en adviseren. Ze staarde me zeker een halve minuut sprakeloos aan, gaf toen een gil en vloog me om mijn nek. En ik heb er tot nu toe geen moment spijt van gehad. Ze is een waardevolle assistente gebleken, zowel op kantoor als bij de opdrachten.

Dit alles is inmiddels een paar jaar geleden. Zoals jullie weten zijn Arjan en ik verhuisd naar een andere stad en ben ik inmiddels zwanger van ons kind. Die tijd zal Christina's vuurproef zijn, want dan moet ze de tent alleen draaiende houden, maar daar maak ik me totaal geen zorgen over. Mijn zaak draait stukken beter sinds in Christina heb. Omdat er prompt op alles wordt gereageerd mis ik nauwelijks nog een opdracht en ik denk serieus over uitbreiding.

Anita en Christa zijn dolgelukkig samen. Christa heeft een goede baan gevonden bij de Canadese overheid, waar ze zich inzet voor betere rechten voor homosexuele mannen en vrouwen. Anita werkt nog steeds in haar baan. En ik ben blij, dat ik kan melden dat ook Christina inmiddels het geluk heeft gevonden en samenwoont met een lieve regie-assistente die ze ontmoette tijdens een opdracht in Parijs.

De levensverhalen van een stel heel verschillende vrouwen zijn zo met elkaar vervlochten geraakt. Onze gemeenschappelijke sexualiteit heeft een basis gelegd voor een vriendschap die de sex is gaan overstijgen, hoewel we allemaal openstaan voor een avontuurtje met elkaar, als de gelegenheid zich voordoet. Gelukkig zijn al onze partners ruimdenkend en begrijpen ze de band die er tussen ons bestaat.

Oh ja, Anita's suggestie over verhuizen naar Canada speelt nog steeds door mijn hoofd. Arjan voelt er nog niet veel voor, maar de aanhouder wint, dus wie weet komt ooit mijn grootste wens ook nog uit en kan ik mijn broer trouwen. Duimen dus maar!
100% (7/0)
 
Posted by willem3
7 months ago    Views: 564
Comments (3)
Reply for:
Reply text
Please login or register to post comments.
3 months ago
Dit blijft met kop en schouders je beste verhaal Willem bedankt ervoor .
6 months ago
top ! wederom
7 months ago
Dank je willem voor dit pracht verhaal, overigens ook de andere.